Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä antoi vahvoja suosituksia siitä, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestettäisi ja vetosi myös AVI:in, jotta yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja julkiset kokoontumiset kiellettäisiin. Perjantaina AVI:n päätös tuli voimaan 31.10. asti. Lisäksi suositellaan, että ikääntyneitä ja riskiryhmiä on suojeltava järjestämällä vierailut vanhustenhuollon yksiköissä henkilön omassa huoneessa.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontui torstai-iltapäivänä 9.10. Ryhmä antoi uusia, vahvoja suosituksia koronaepidemian edelleen leviämisen hillitsemiseksi. Lisäksi ryhmä vetosi AVI:in, joka voi tehdä alueellisia rajoituksia yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten järjestämisestä. Ryhmä esitti toivomuksen, että yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja julkiset kokoontumiset kielletään koko piirin alueella. Yleisötilaisuuksia ovat esimerkiksi konsertit, elokuvateatterinäytökset, yhtiökokoukset ja urheiluturnaukset. Yleisiä kokouksia ovat taas esimerkiksi julkiset mielenosoitukset.

Katso lisätietoja päätöksestä AVI:n verkkosivuilta: Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle kymmenen hengen kokoontumisrajoitus kolmeksi viikoksi. (linkki vanhentunut ja poistettu) Rajoitustoimenpiteet ovat voimassa 12.10.-31.10.

Lisäksi Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia myöskään järjestettäisi.

Ikääntyneet ja riskiryhmät ovat ryhmän mukaan huomioitava erityisen tarkasti, koska koronavirusepidemia on jo alkanut levitä näihin ryhmiin. Ryhmä suosittelee, että vanhustenhuollon sisätiloissa vierailut tapahtuvat tarkasti hoidettavan omassa huoneessa ja yleisiä oleskelutiloja vältetään.

Lisäksi ryhmä muistutti edelleen vahvoista kasvomaski- ja turvaetäisyyssuosituksista sekä siitä, ettei pienimmissäkään oireissa tule asioida esimerkiksi julkisissa tiloissa ja näin altistaa muita.

Torstaina 8.10. koronakoordinaatioryhmän kokoukseen osallistuivat: VSHP, johtaja Marina Kinnunen, puheenjohtaja, VSHP johtajaylilääkäri Peter Nieminen, VSHP infektioylilääkäri Juha Salonen, Kaupunginjohtaja Vaasa, Tomas Häyry, Johtava ylilääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Vaasan terveyskeskus Heikki Kaukoranta, Kunnanjohtaja Gun Kapténs, Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymä (K5) johtaja Jarkko Pirttiperä, ELY, Johtaja Timo Saari, THL Tuula Hannila-Handelberg, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Aluehallintoylilääkäri Miia Kaartinen, ryhmän sihteerinä toimiva VSHP Päivi Berg ja VSHP viestintäsuunnittelija Anna Jussila.

21.5.2021 Redaktion_Toimitus