Vaasan sairaanhoitopiirissä on perjantaina 18.9. todettu kaksi uutta tartuntatapausta. Kaksi uutta tartuntaa eivät liity eilen ja keskiviikkona uutisoituihin tartuntoihin, jotka todettiin Vaasan keskussairaalan työntekijällä ja harjoittelijalla.

Yhteensä tartuntojen lukumäärä on nyt perjantaina saatujen tietojen mukaan 86 kappaletta. Tilannekuvassa nettisivuilla lukee vielä aamulla saatu lukumäärä. Tilannekuva päivitetään aina aamulla todettujen tietojen mukaan, jotta luvuissa ei tapahdu sekaannuksia.

Torstaina todettiin keskussairaalan työntekijällä koronavirustartunta ja selvitettiin mahdollisesti tartunnalle altistuneet henkilöt. Selvityksissä ilmeni, että aikaisemmin todettujen 13 altistuneen työntekijän lisäksi 8 potilasta on saattanut altistua koronavirustartunnalle.

- Kaikki altistuneet, sekä potilaat että työntekijät on asetettu karanteeniin. Kaikki altistuneet ovat tällä hetkellä oireettomia, kertoo infektioylilääkäri Juha Salonen.

Kaksi tartuntaa ulkomailta saapuneilla

Perjantaina 18.9. tuli myös tieto kahdesta koronavirustartunnasta henkilöillä, jotka ovat tulleet Suomeen ulkomailta ja asuvat Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Tartunnat on todettu Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Altistuneet on määritetty ja heidät on asetettu karanteeniin.

14.10.2020 Redaktion_Toimitus