Vaasan sairaanhoitopiiri ja Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimi suosittelevat keskeyttämään kaiken harrastustoiminnan, jossa kokoontuu useampi henkilö. Tämän lisäksi suositellaan olla osallistumasta konsertteihin, taidenäyttelyihin, näytöksiin ja muihin yleisötilaisuuksiin. Nämä suositukset ovat voimassa ainakin 30.3.2020 saakka.

Vaasan kaupunki ja sairaanhoitopiiri suosittelevat myös, että urheiluseurat ja niiden jäsenet pidättäytyvät osallistumasta kansainväliseen, valtakunnalliseen ja alueelliseen kilpailutoimintaan sekä urheiluleireihin 30.4.2020 asti.

- Inhimillisesti ajatellen on ikävää, että valmistautuminen kilpailuihin menee tällä tavalla hukkaan, mutta kyseessä on paljon yhtä kilpailua tai leiriä suuremmasta asiasta; kyse on epidemian torjunnasta ja erityisesti koronatartunnalle herkkien kuntalaisten suojelemisesta, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Heikki Kaukoranta.

Koronavirusinfektioita todetaan maassamme kiihtyvään tahtiin. Terveydenhuolto ponnistelee tässä vaiheessa tunnistaakseen sairastuneet ja järjestääkseen heille heidän tarvitsemansa hoidon.

- Terveydenhuolto suunnittelee ja toteuttaa toimenpiteitä, joilla uusia tartuntoja voidaan estää. Tavoitteen saavuttamisessa tarvitaan kaikkien kansalaisten ja järjestöjen tuki. Siksi vetoamme kuntien asukkaisiin ja järjestöihin, että harrastustoiminta keskeytetään toistaiseksi, painottaa Vaasan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Christian Kantola.

18.12.2020 redaktion_toimitus