Kesä kolkuttaa ovella, ja monen nuoren menojalka vipattaa pitkän karanteeniajan jälkeen. Vaikka rajoituksia lievennetään, on edelleen tärkeää edetä varovasti ja pitää mielessä toimenpiteet viruksen leviämisen estämiseksi. Vaasan sairaanhoitopiiri ja Vaasan kaupunki ovat julkistaneet tällä viikolla kampanjan, jolla pyritään tavoittamaan 16-20-vuotiaat kaikissa sairaanhoitopiirin alueen 13 kunnassa.

- Haluamme muistuttaa varsinkin nuoria siitä, että tilanne on edelleen poikkeuksellinen. Riemuitkaa ja juhlikaa, mutta tehkää se vastuullisesti, kertoo Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

- Varomattomuus voisi kostautua ikävästi, joten toivottavasti kesälläkin hyvät ohjeet käsihygieniasta ja etäisyyksistä pysyvät mielissä, Vaasan keskussairaalan viestintäpäällikkö Heli Masa lisää.

Kampanjajulisteita on jaettu suoraan kuntien yläkouluihin, ja Vaasassa ne näkyvät myös kaupunkikuvassa. Tempaus näkyy vahvasti myös sosiaalisessa mediassa.
- Kampanjan kasvoiksi olemme saaneet supersuositun Jennifer Erican eli Jennifer Käldin sekä vaasalaisen Antonio Tecan. Molemmat somevaikuttajat kertovat teemoista myös omissa kanavissaan, Forsén kertoo.

Kruunupyystä kotoisin olevalla Käldillä on 4,7 miljoonaa seuraajaa Tik Tok – sovelluksessa. Teca on Vaasan nuorisovaltuuston entinen puheenjohtaja.

Nuorille korostetaan kampanjassa kolmea eri seikkaa: muista pitää turvaväliä kesälläkin, muista hyvä käsihygienia sekä juhlitaan valmistumista vielä kotona, lähimpien kesken.

Myös vaasalaisten yläkoulujen ja lukioiden Wilmaan lähetetään kampanjaviesti.

18.12.2020 redaktion_toimitus