Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymän henkilöstö on vahvistunut kolmella uudella sektorijohtajalla.

Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus valitsi tänään maanantaina 28.9.2020 hyvinvointikuntayhtymän lasten, nuorten ja perheiden sektorin johtajaksi lastentautien erikoislääkäri Pia-Maria Sjöströmin, työikäisten sektorin johtajaksi yhteiskuntatieteiden maisteri Erkki Penttisen sekä ikäihmisten sektorin johtajaksi terveystieteiden maisteri Leif Holmlundin

Sektorijohtajat aloittavat työssään 1.10.2020. Vuoden 2020 loppuun saakka virkaa hoidetaan 50 prosentin työosuudella oman nykyisen työn ohessa ja vuoden 2021 osalta sovitun prosenttimäärän mukaisesti. Uusi kuntayhtymä aloittaa toimintansa vuoden 2022 alussa, jolloin virkojen hoitoon siirrytään täysipäiväisesti.

Mielenkiinnolla haasteellisiin tehtäviin

Lasten, nuorten ja perheiden sektorijohtajaksi valittu Pia-Maria Sjöström odottaa innolla ja mielenkiinnolla konkreettista työtä, jonka eteen valmisteluita on jo tehty pitkään.

– Olen iloinen ja kiitollinen tästä valinnasta. Erityisesti odotan sitä, että pääsen tutustumaan toimintaympäristöihin eri kunnissa.

Myös työikäisten sektorin johtajaksi valittu Erkki Penttinen viittaa jo yhdessä tehdyn työn merkitykseen. 

– Olemme tehneet yhdessä isolla joukolla töitä jo useamman vuoden. Tehtyä työtä ei saa hukata eikä jättää kesken. Yhdessä vasta valittujen kollegoiden kanssa tartumme haasteeseen, Penttinen kommentoi.

Mielenkiinnolla ja haasteisiin valmiina uusia työtehtäviään ikäihmisten sektorijohtajana odottaa myös Leif Holmlund.

– Haastatteluprosessi välivaiheineen on ollut jännittävää aikaa, mutta nyt olo on helpottunut ja olen iloinen, että pääsen rakentamaan uutta hyvinvointikuntayhtymää rautaisten ammattilaisten kanssa kaikkien Pohjanmaan asukkaiden hyvinvoinnin turvaksi.

Valittujen sektorijohtajien lisäksi Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus esittää valtuustolle, että seuraavat virat perustetaan uuteen kuntayhtymään: johtajaylilääkäri, johtajaylihoitaja, sosiaalijohtaja, strategiajohtaja ja laatujohtaja sekä kuusi toimialajohtajan virkaa. Tavoitteena on, että Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymän koko johtoryhmä on valittu kuluvan vuoden aikana.

18.12.2020 redaktion_toimitus