Koronaepidemian tilannekuva Vaasan sairaanhoitopiirin alueella täyttää kriteerit, joiden mukaan keskussairaalassa siirrytään täysvalmiuteen torstaina 9.4.2020.

Pandemiajohtoryhmä, joka koostuu Vaasan keskussairaalan virkamiehistä, on todennut tarpeen ja sairaanhoitopiirin johtaja on tehnyt päätöksen siirtyä täysvalmiuteen. Laboratoriokokein todettujen koronavirustartuntojen määrä on nyt 42. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella ei kaikkia tartuntaketjuja ole pystytty enää täysin selvittämään.  Sairaalahoidossa on COVID-19-potilaita, joista osa on tehohoidossa. Tarkempia tietoja sairaalahoidossa olevista potilaista ei anneta potilaan yksityisyyden suojaamiseksi.

Sairaala palvelee kaikkia hoitoa tarvitsevia

- Olemme valmistautuneet täysvalmiuden tilaan jo viikkoja ja siirtymisen odotetaan sujuvan hyvin. Täysvalmius tarkoittaa sitä, että keskitämme resurssejamme ja käytämme tilojamme enemmän nyt pandemiapotilaiden hoitoon. Olemme kouluttaneet henkilökuntaamme ja valmistautuneet siirtämään osastoja toisiin tiloihin. kertoo sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen. Sairaalassa hoidetaan toki edelleen myös muitakin kuin koronapotilaita. On tärkeää hakeutua hoitoon, jos on tarve.

Muistutamme edelleen tartunnoilta suojautumisesta

-Me sairaalasta haluamme jälleen muistuttaa, että ihmiset noudattaisivat edelleen erittäin tarkasti annettuja ohjeita. Nyt on todella tärkeää, että lisätartuntojen määrä minimoidaan, Kinnunen muistuttaa.

21.9.2020 redaktion_toimitus