Hematologiset, eli verisairauspotilaat, hoidetaan maanantaista 2.11. alkaen Vaasan keskussairaalan onkologian vuodeosastolla. Hematologia siirtyy onkologian vuodeosastolle E5-osastolta. Onkologian vuodeosasto sijaitsee keskussairaalan S-rakennuksen toisessa kerroksessa.

Potilaita, joita muutos koskee, tullaan tiedottamaan hoitopaikan siirtymisestä. Hoitoon muutos ei vaikuta, vaan esimerkiksi hoitavat lääkärit ovat jatkossakin samoja.

- Hematologisten potilaiden osastonvaihdoksella saadaan kaikille syöpäpotilaille niin sanottu puhdas osasto, eli osasto, jolla ei hoideta tarttuvia hengitystieperäisiä tulehduksia. Muutos on myös jo valmistautumista uuteen H-taloon, jossa syöpätaudit ja veritaudit tulevat olemaan samalla osastolla, kertoo hematologian ylilääkäri Sanna Asplund.

30.10.2020 Redaktion_Toimitus