Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennukselle laadittu taideohjelma on nyt valmis ja hyväksytty. H-uudisrakennuksen taide koostuu sairaalaa varten tehdyistä tilausteoksista sekä teosostoista ja lahjoituksina saadusta taiteesta. Lisäksi taidetta integroidaan erilaisiin pintoihin kuvatulosteiden avulla.

Taideohjelmaan voi tutustua täältä. (pdf-tiedosto, ei saavutettavassa muodossa)

Sairaalan seinissä käytetään valikoiduissa kohteissa valokuvatapetteja. Niitä löytyy mm. 0-kerroksen psykiatrisen päihdehuollon tiloista sekä erityisesti psykiatrian osastolta. Käytettävät valokuvat valitaan kaikille avoimella haulla. Hakuun voivat paikalliset, niin ammattilais- kuin harrastelijavalokuvaajat, tarjota luontokuviaan sairaalahankkeen käyttöön. Tavoitteena on löytää hankkeen käyttöön kuvia Vaasan sairaanhoitopiirin 13 kunnan tai kaupungin alueelta eri vuodenaikoina. Erityisesti toivotaan kuvia, jotka ilmentävät koko sairaalan teemaa Pohjanmaan rannikko. Valittujen kuvien käytöstä maksetaan palkkio. Haku on avoinna 15.12.–31.1.2021.

Tutustu ja osallistu hakuun täällä.

18.12.2020 redaktion_toimitus