Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on edelleen ainoastaan yksi todettu koronavirustartuntatapaus. Testejä mahdollisten tartuntojen toteamiseksi tehdään päivittäin. Pyrimme alueellamme yhdessä kuntien kanssa kaikin voimin rajoittamaan tartuntojen määrän kasvua. Tästä syystä olemme myös tänään lähettäneet alueemme kunnille suosituksen, että harrastetoiminta keskeytetään 30.3.2020 saakka.

Vaasan sairaanhoitopiiri on nostanut valmiuttaan käynnistämällä pandemiajohtoryhmän, joka

kokoontuu jokaisena päivänä, myös viikonloppuna. Pandemiajohtoryhmä koostuu sairaanhoitopiirin johtavista viranhaltijoista.

Jos tautitapaukset lisääntyvät, on sairaanhoitopiirillä valmius supistaa suunniteltua toimintaa ja ottaa käyttöön tiloja vakavien sairastapauksien hoitoon. Näillä toimenpiteillä pystymme vapauttamaan myös sairaalan henkilökuntaa tautitapausten hoitoon.   

Jokaisella kansalaisella on itse mahdollisuus vaikuttaa tartuntojen hidastamiseen noudattamalla huolellisesti THL:n antamia ohjeita oikeanlaisesta käsihygieniasta, yskimisestä ja niistämisestä sekä noudattamalla muita aiheesta annettuja ohjeita sekä ulkoministeriön kehotusta välttää tarpeetonta matkustamista.

18.12.2020 redaktion_toimitus