Vaasan sairaanhoitopiirin asukkaalla on todettu koronavirustartunta toisessa sairaanhoitopiirissä. Tartunta on peräisin ulkomailta. Tartunnan saanut on kotona eristyksessä ja hänen altistamansa neljä henkilöä on asetettu karanteeniin.

Vaasan sairaanhoitopiirin asukkaalla on todettu toisessa sairaanhoitopiirissä koronavirustartunta, joka on saatu ulkomailta.

Koronavirustesti tehtiin lentokentällä sunnuntaina 6.9. Altistuneita on todettu olevan neljä, ja heidät kaikki on asetettu välittömästi karanteeniin. Koronavirustartunnan saanut on itse oireeton eikä hän ole käyttänyt kotimaassa julkisia kulkuvälineitä.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita aina ensin päivystykseen

Jos epäilee koronavirustartuntaa, tulee aina ensin olla puhelimitse yhteydessä omaan terveyskeskukseen virka-aikana ma–to klo 8–16 ja perjantaisin klo 8–14.15.

Mikäli epäily herää virka-ajan ulkopuolella ma–to klo 16.00–8.00 ja pe klo 14.15–ma klo 8.00, tulee potilaan olla suoraan puhelimitse yhteydessä keskussairaalan soittamalla ensisijaisesti valtakunnalliseen päivystysapuun numeroon 116 117. Oirearvion voi tehdä myös netissä osoitteessa omaolo.fi.

Mikäli oireet tukevat diagnoosia, ohjataan koronavirusepäillyt suoraan joko keskussairaalan päivystykseen tai oman kunnan erilliseen näytteenottopisteeseen. Keskussairaalassa näytteenottopiste sijaitsee päivystyksen (Y-talo) edessä, jonne kuljetaan ensisijaisesti omalla autolla.

21.9.2020 redaktion_toimitus