Koronaepidemia on vaikuttanut Vaasan keskussairaalan toimintaan. Vuodeosastojen käyttöaste on ollut normaalia pienempi, minkä johdosta vaativan kuntoutuksen osasto suljetaan toistaiseksi toukokuun puolivälissä ja sen toimintaa jatketaan osastolla E5.

Tammikaivontien tiloissa sijaitseva vaativan kuntoutuksen vuodeosasto sulkee ovensa suunnitelman mukaan perjantaina 15.5.2020. Vaativan kuntoutuksen toiminta jatkuu niin sanottuna kuntoutusmoduulina osastolla E5. Osaston 20 työntekijää siirtyvät tilapäisesti työskentelemään päivystyksen koronanäytteenotossa, E5-osastolla sekä onkologian osastolla.

- Olemme keskustelleet niiden potilaiden kanssa, jotka siirtyvät toisiin tiloihin. Siirtyminen tapahtuu arviolta tiistaina 12.5. ja osaston tila suljetaan perjantaina, kertoo johtajaylihoitaja Arja Tuomaala.

Lomautuksilta säästyttiin

Vaasan keskussairaalan henkilöstöä koskevissa YT-neuvotteluissa ei ole jouduttu tekemään lomautuspäätöksiä. Yhden vuodeosaston sulkeminen toistaiseksi oli yksi vaihtoehto lomautuksille.

- Vaativan kuntoutusosaston henkilökunnalle tämä ei ole ollut positiivinen asia ja olemme käyneet heidän kanssaan keskusteluja. On tietenkin valitettavaa, että osasto joudutaan sulkemaan ja pyrimme helpottamaan kaikkien sopeutumista tilanteeseen perehdyttämisen ja muiden keskustelujen avulla, Tuomaala kuvailee tunnelmia.

11.5.2020 Redaktion_Toimitus