Vaasan keskussairaalan osastojen käyttö pieneni keväällä koronaepidemian takia. Palveluiden käytön vähentymisen johdosta myös vaativan kuntoutuksen osaston toiminta järjesteltiin uudelleen. Nyt osasto palaa takaisin Tammikaivontielle.

Vaativan kuntoutuksen osasto muutti tilapäisesti perjantaina 15.5.2020. Toiminta jatkui Hietalahdessa kuntoutusmoduulina osasto E5:llä. Osa vaativan kuntoutuksen työntekijöistä työskenteli muissa yksiköissä korona-pandemia tilanteen vuoksi.

Vaativan kuntoutuksen yksikössä kuntoutetaan ensisijaisesti neurologisia, ortopedisiä ja traumapotilaita, joilla on moniammatillisen kuntoutuksen tarve.

- Tilapäiseen vaativan kuntoutuksen yksikön sijoitukseen on sopeuduttu hyvin. Terapia- ja apuvälineet muutetaan takaisin omiin tiloihin perjantaina ja maanantaina siirtyvät potilaat, kertoo kuntoutuksen palvelualueen ylihoitaja Heidi Kotanen.

21.9.2020 redaktion_toimitus