Noudatathan suosituksia ja hakeudut herkästi testeihin!

20.1.2021 Noudatathan suosituksia ja hakeudut herkästi testeihin!
– Keinot on otettava vakavasti, jotta siirtymiseltä epidemian leviämisvaiheeseen vältytään, painottaa Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Marina Kinnunen. Viimeisen viikon aikana koronavirustartuntoja on esiintynyt runsaasti ympäri Pohjanmaata.

19.1.2021 Vaasan sairaanhoitopiirin rooli asiakas- ja potilasturvallisuuden kansallisena kehittäjänä vahvistuu
Valtioneuvosto on päivittänyt erikoissairaanhoidon keskittämisasetuksen. Siinä vahvistetaan Vaasan sairaanhoitopiirille asiakas- ja potilasturvallisuuden kehittämisen ja suunnittelun kansallisen yhteensovittamisen tehtävät.

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuusi uutta toimialajohtajaa on nyt valittu

18.1.2021 Pohjanmaan hyvinvointialueen kuusi uutta toimialajohtajaa on nyt valittu
Kuusi eri toimialaa tulee vastaamaan väestön erilaisten palvelutarpeiden täyttämisestä Pohjanmaan hyvinvointialueella. Toimialojen johtajat valittiin tänään maanantaina 18.1.2021 Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän hallituksessa.

Vaasan keskussairaala on jälleen viiden tähden koulutussairaala

14.1.2021 Vaasan keskussairaala on jälleen viiden tähden koulutussairaala
Vaasan keskussairaala on jälleen arvioitu viiden tähden koulutuspaikaksi nuorten lääkärien keskuudessa. Vuoden 2020 koulutuspaikkojen suositeltavuutta mittaava kysely palkitsi erityisellä kunniakirjalla Vaasan keskussairaalan medisiinisen vastuualueen, jota vastuualueella koulutuksessa olleet ja kyselyyn vastanneet nuoret lääkärit suosittelivat täysin pistein koulutuspaikkana.

13.1.2021 Suositukset kasvomaskin käytöstä, etätyöstä ja kokoontumisen rajoittamisesta jatkuvat
Koronaviruksen leviäminen on ottanut uutta vauhtia Vaasan sairaanhoitopiirin alueella hieman rauhallisemman loppuvuoden jälkeen. Paras tapa suojella itseään ja läheisiään tartunnalta on edelleen kokoontumisen välttäminen, turvavälien noudattaminen ja kasvomaskin käyttö. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella suositellaan edelleen, ettei yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia järjestettäisi. Suositusta jatketaan 14.2. saakka. Etätyötä ja kasvomaskien käyttöä suositellaan jatkettavan 31.3. saakka.

Koronaviruksen geenimuunnosta todettu kolmella henkilöllä pohjalaiskunnassa

8.1.2021 Koronaviruksen geenimuunnosta todettu kolmella henkilöllä pohjalaiskunnassa
Iso-Britanniasta peräisin oleva koronaviruksen geenimuunnos on todettu kolmella henkilöllä Pohjanmaalla. Yhden kunnan alueella todetut kolme tapausta liittyvät toisiinsa. Tartunnat ovat tapahtuneet joulun aikoihin.

5.1.2021 Pohjanmaan koronaluvuissa jälleen nousua – nykyisillä suosituksilla jatketaan 17.1. saakka
Koronavirustilanne oli joulun jälkeen Pohjanmaalla suhteellisen rauhallinen. Kuitenkin meneillään olevalla viikolla uusien tartuntatapausten määrä on jälleen lähtenyt nousuun.