Pohjanmaan koronavirustilanne on haastava ja vaikuttaa tällä hetkellä Vaasan keskussairaalan toimintaan. Henkilökunnan ja potilaiden keskuudessa on ilmennyt koronavirustartuntoja ja altistumisia useissa eri yksiköissä. Koronatartunnat ja altistumiset uhkaavat henkilöstön riittävyyttä, sillä henkilökuntaa on sairauslomilla ja karanteeneissa. Muita, kuin välttämättömiä vierailuja sairaalan yksiköihin suositellaan tällä hetkellä välttämättään.

Vierailut sairaalan yksiköissä halutaan minimiin

Muiden kuin potilaiden vierailuja sairaalan yksiköihin suositellaan tällä hetkellä välttämään vaikean epidemiatilanteen vuoksi. Suosituksena on, että muut kuin välttämättömät vierailut osastoille jätetään toistaiseksi väliin. Suositus koskee kaikkia Vaasan keskussairaalan yksiköitä, Huutoniemen psykiatrian osastot mukaan lukien.

- Toivomme, että Pohjanmaan asukkaat ottavat pahenevan koronatilanteen vakavasti, suojautuvat ja suojaavat muita tartunnalta sekä ottavat rokotteet, toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen.

Vaasan keskussairaalan valmiusjohtoryhmä seuraa tiiviisti koronatilanteen vaikutusta sairaalan toimintakykyyn.

29.12.2021 Redaktion_Toimitus