Pohjanmaan uusien koronavirustartuntojen määrä on jatkunut maltillisena. Uusia tapauksia todetaan kuitenkin edelleen eri puolilla maakuntaa, joten alueen koronakoordinaatioryhmä pitää voimassa 30.4. saakka annetut, muun muassa kokoontumiseen ja harrastustoimintaan liittyvät suositukset. Ryhmä tarkastelee suosituksia uudelleen kokouksessaan 20.4.

Pohjanmaa on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa ja alueen suositukset noudattavat sosiaali- ja terveysministeriön ohjeita.

– Tilanne saattaa huonontua, jos suosituksia lähdettäisiin purkamaan liian nopeasti. Tämä on huomattu monissa Euroopan maissa, tiivistää Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen.

Kaikki Pohjanmaan alueen rajoitukset ja suositukset ovat luettavissa Vaasan keskussairaalan verkkosivuilta.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 20.4.2021.

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe: kiihtymisvaihe

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 2361 (tiistai 13.4.)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 37 (tiistai 13.4.)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 1,6 %

Kokouksen osallistujat:

Marina Kinnunen, VSHP, pj. Juha Salonen, VSHP, Tomas Häyry, Vaasa, Heikki Kaukoranta, Vaasa, Gun Kapténs, Luoto, Jarkko Pirttiperä, K5, Miia Kaartinen, AVI, Ulla Harjunmaa, THL, Timo Saari, ELY, Petra Fager, tiedotus, VSHP, Päivi Berg, siht.

Pohjanmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän tehtävä ja kokoonpano

Ryhmän tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa alueellaan toimenpiteitä koronaviruksen aiheuttaman infektion (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseksi. Suositus- ja rajoitustoimenpiteiden käyttö edellyttää kokonaisvaltaista arviota, jossa päätöksiä tehdään ja punnitaan epidemiologisten, sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten suhteen sekä suhteessa perusoikeuksiin.

13.4.2021 redaktion_toimitus