Vaasan sairaanhoitopiirin alueella astuu lauantaina 27.11. voimaan sisätilojen kohdennetut kokoontumisrajoitukset. Rajoitukset ovat voimassa kolme viikkoa. Pohjanmaan kuntien alueella on kielletty kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa on katsomotiloja, joissa kaikille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai kyse on yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Määräys on voimassa 27.11.–19.12.2021. Kokoontumisrajoituksesta päätti torstaina 25.11. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Rajoitus pohjautuu tartuntatautilain pykälään 58. Aluehallintovirasto perustelee päätöstään Pohjanmaan alueen koronavirusepidemian tilanteella. Alue on viruksen leviämisaluetta, jossa ajankohtainen 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on 130 (perjantaina 26.11.). Tartuntamäärät ovat jatkuneet korkeina huolimatta voimassa olevista suosituksista, tartuntatautilain 58 c §:n mukaisista toimenpiteistä ja valtioneuvoston asettamista ravintolarajoituksista. Nyt annetulla rajoituksella halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen.

Vaihtoehtona voimassa olevalle koronarajoitukselle toiminnanharjoittaja eli yleisötilaisuuksien järjestäjä voi ottaa koronapassin käyttöön, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Aluehallintovirasto voi määrätä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

 

 

26.11.2021 redaktion_toimitus