Vaasan keskussairaala on jälleen arvioitu viiden tähden koulutuspaikaksi nuorten lääkärien keskuudessa. Vuoden 2020 koulutuspaikkojen suositeltavuutta mittaava kysely palkitsi erityisellä kunniakirjalla Vaasan keskussairaalan medisiinisen vastuualueen, jota vastuualueella koulutuksessa olleet ja kyselyyn vastanneet nuoret lääkärit suosittelivat täysin pistein koulutuspaikkana.

Medisiinisella vastuualueella erikoistumiskoulutustaan lääkärit suorittivat sisätautien, kardiologian, keuhkotautien, onkologian, neurologian ja ihotautien erikoisaloilla. Palkinnon vastaanottivat Vaasan keskussairaalan sisätautien ylilääkäri Otto Knutar ja medisiinisen vastuualueen johtaja Christian Kantola.

- On hienoa saada tunnustusta tästä asiasta. Olemme pitkään keskittyneet sekä lääketieteen opiskelijoille että erikoistuville lääkäreille tarjottavaan hyvään koulutukseen. Nyt saatu tunnustus kertoo siitä, että vastuualueellamme on hyvä ja kannustava ilmapiiri, kuvailee Christian Kantola.

Knutar vahvistaa nuorten lääkäreiden kehuvan sairaalan hyvää henkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä.

- Erikoislääkärimme ovat helposti lähestyttäviä ja antavat tukea nuorille lääkäreille. Pidämme myös huolta siitä, etteivät erikoistuvat lääkärit jää yksin eteen tulevien haastavien tilanteiden kanssa ja että myös nuoret lääkärit pääsevät osallistumaan koulutustilaisuuksiin ja saavat lomansa pidettyä. Se antaa mahdollisuuden ladata akkuja uusia haasteita varten.

Nyt neljättä kertaa järjestetyn kyselyn toteuttivat Nuorten Lääkärien Yhdistys ja Suomen Lääkäriliitto. Kyselyyn vastasi yhteensä 1742 erikoistuvaa lääkäriä. Tulokset vuoden 2020 kyselystä julkaistiin 13.1. virtuaalisen Lääkäripäivät 2021 -tapahtuman yhteydessä.

Vaasan keskussairaala on arvioitu viiden tähden koulutussairaalaksi myös aikaisempina kolmena vuotena. Viime vuonna ensimmäistä kertaa jaetun kunniakirjan sai Vaasan keskussairaalan naisten- ja lastentautien yksikkö. Vaasan keskussairaalassa kouluttautuu tällä hetkellä noin 50–60 erikoistuvaa lääkäriä.

14.1.2021 redaktion_toimitus