Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennukselle laaditun taideohjelman mukaisten tilaustaideteosten taiteilijahaut käynnistyvät. Avoimella portfoliohaulla etsitään taiteilijoita neljään erilaiseen teoskokonaisuuteen. Portfoliohaku on avoinna 25.2.2021 asti.

Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennuksen taiteilijavalinnat on päätetty tehtävän pääsääntöisesti avoimien taiteilijahakujen avulla. Nyt haussa on tekijöitä neljään erilaiseen teoskokonaisuuteen. Sairaalan hissiauloihin tulee sijoittumaan 8-osainen taidekokonaisuus, jossa taiteen tavoitteena on vahvistaa kerrosten identiteettiä ja ohjata käyttäjien kulkua. Kokonaisuus tilataan yhdeltä tai kahdelta taiteilijalta niin, että kokonaisteema säilyy yhtenäisenä, mutta kerrosten taiteen sisällöt ja esimerkiksi käytettävät värit vaihtelevat.

Lisäksi etsitään tekijää psykiatrian osastojen ulkoilutilaan sijoittuvalle teokselle. Teos sijoittuu psykiatrian kerrosten 7. ja 8. ulkoilutilohin niin, että teos on havaittavissa eri näkökulmasta molemmista kerroksista. Toiveena on, että taiteen avulla vahvistetaan tilan merkitystä ja roolia ulkoilutilana.

Valikoituihin sairaalan odotus- ja tutkimustiloihin toteutetaan useampia teoksia. Taidetta halutaan tuoda osana sairaalan taidekokonaisuutta kohtiin, joissa pysähdytään tai odotetaan välillä pitkiäkin aikoja.  Pääpaino on visuaalisella taiteella, mutta taide voi olla myös ääni- tai mediataidetta. Tavoitteena on valita noin viisi taiteilijaa, joilta jokaiselta tilataan yksi teos valittuun sijoituspaikaan.

Potilashuoneiden wc-tilojen liukuoviin ja sermeihin toteutetaan kuvapainatuksia. Ovien kuvamaailma saa inspiraatiota vanhoista kasvioista. Työhön valitaan hankkeeseen soveltuva kuvataiteilija tai kuvittaja.

Portfoliohaku alkaa 2.2.2021 ja päättyy 25.2.2021 klo 23.59. Päätökset taiteilijavalinnoista tekee Vaasan keskussairaalan taidetyöryhmä ja ne pyritään tekemään portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta maaliskuussa 2021. Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua taiteen ammattilaiset, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla.

Lisätietoja ja hakulomake löytyvät osoitteesta: http://freizimmer.fi/avoin-portfoliohaku-vaasan-keskussairaalan-h-uudisrakennus/

Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennuksen taideohjelmaan voi tutustua täältä: https://www.vaasankeskussairaala.fi/contentassets/5ad18f0188be4af88f2674553b3e9c96/vaasan-keskussairaala-taideohjelma.pdf

Lisätietoja:

Taidekoordinaattori
Heini Orell
etunimi.sukunimi@freizimmer.fi
Frei Zimmer Oy

2.2.2021 Redaktion_Toimitus