Pohjanmaan hyvinvointialueelle on nyt valittu viisi alueellista palvelupäällikköä. Palvelupäällikkö valittiin yhteensä neljälle eri alueelle, jotka ovat pohjoisesta lukien Pietarsaari-Pedersöre-Uusikaarlepyy-Luoto, Mustasaari-Vöyri, Vaasa-Laihia, jolle valittiin kaksi palvelupäällikköä sekä Maalahti-Korsnäs-Närpiö-Kristiinankaupunki-Kaskinen.

Palvelupäällikön tehtävä on hyvinvointia tukeva asiantuntijatehtävä, jossa korostuu yhteistoiminta ja tiivis rajapinta kuntayhtymän, kuntien, väestön, päättäjien ja henkilöstön välillä. Nyt valitut päälliköt varmistavat, että palvelut sujuvat ja tieto kulkee eri tahojen välillä. Yhdessä muodostamassaan alueellisessa verkostossa päälliköt osallistuvat muun muassa toiminnan kehittämiseen ja valvontaan. Heidän kauttaan otetaan käyttöön ja toimeenpannaan myös hyvinvointialueen turvallisuus- ja laatutietoa.

Virat olivat haettavana 29.12.2020–12.1.2021. Pietarsaari-Pedersöre-Uusikaarlepyy-Luoto –alueen virkaan haki viisi (5) henkilöä, Mustasaari-Vöyri –alueen virkaan kuusi (6) henkilöä, Vaasa-Laihia -alueen kahteen virkaan yhteensä kahdeksantoista (18) henkilöä ja Maalahti-Korsnäs-Närpiö-Kristiinankaupunki-Kaskinen -alueen virkaan yhdeksän (9) henkilöä.

Alueelliset palvelupäälliköt valittiin tänään maanantaina 22.2.2021 Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän hallituksessa. Ohjausryhmän esityksen mukaisesti virkoihin valittiin seuraavat henkilöt: 

  • Pietarsaari-Pedersöre-Uusikaarlepyy-Luoto -alueen palvelupäällikön virkaan valtiotieteiden maisteri Åsa Nyberg-Sundqvist
  • Mustasaari-Vöyri -alueen palvelupäällikön virkaan valtiotieteiden maisteri Christine Widd
  • Vaasa-Laihia -alueen kahteen palvelupäällikön virkaan terveydenhoitaja (YAMK) Tarja Koukkunen ja terveystieteiden maisteri Lisa Sundman
  • Maalahti-Korsnäs-Närpiö-Kristiinankaupunki-Kaskinen alueen palvelupäällikön virkaan hallintotieteiden maisteri Tiia Krooks

Uudet palvelupäälliköt hoitavat virkojaan osa-aikaisesti omien tämänhetkisten virkatehtäviensä ohella vuoden 2021 loppuun ja aloittavat 100-prosenttisesti tehtävissään hyvinvointialueen toiminnan käynnistyttyä täysipäiväisesti vuoden 2022 alussa.

22.2.2021 redaktion_toimitus