1975-76 var jag studerande vid Vasa Sjukvårdläroanstalt som hjälpskötare, grupp 29/75. Det var en lärorik och intressant tid och praktiken på Vasa Centralsjukhus var oerhört värdefull.

Som studerande togs vi emot mycket väl av personal och patienter. Många goda minnen finns och vården var av bästa klass. Det kändes meningsfullt och ansvarsfullt att som 19 -åring utexamineras och börja arbeta som hjälpskötare.

Efter att ha gift mig, fött 7 barn och arbetat med jordbruk och över 20 år som hjälpskötare, primärskötare och närvårdare blev jag pensionär i mars 2020. Samma månad togs mammografi och det konstaterades att jag hade bröstcancer. Plötsligt blev jag patient, jag som varit van att sköta om andra.

Det blev operation, strålbehandling och kontroller. Men det kändes bra! Allt var bekant, fast mycket ändrats på 45 år. Jag var verkligen i goda händer. Alla var vänliga och vården var effektiv.

- Sonja

5.7.2021 Redaktion_Toimitus