A-pap laite puhaltaa huoneilmaa ylipaineella letkuston kautta maskiin ja sitä kautta ilmateihin. Hengitystiet pysyvät auki, hengityskatkokset ja kuorsaus loppuvat. Hengitys sujuu paremmin ja unenlaatu paranee. Olet pirteämpi ja jaksat paremmin päivisin.

Hoito onnistuu parhaiten kun käytät  laitetta kokonaisia öitä. Laite ei paranna uniapneaa mutta hengityskatkokset pysyvät poissa silloin kun käytät laitetta.

Jos limakalvot nenässä  kuivuvat, aivastelet, nenä vuotaa tai menee tukkoon voit kokeilla kosteuttavia nenäsuihkeita. Ilman reseptiä saatava nenäsuihke on esim. Nozoil.

Maski tulee puhdistaa säännöllisesti. Puhdas maski on tiiviimpi ja käyttöikä on pidempi.

• Maski, pese miedolla pesuaineella vähintään kerran viikossa. Huuhtele hyvin ja anna kuivua. Pyyhi päivittäin kostealla ne osat joka tulee suoraan iholle.
  • Myssy ja remmistö, pese käsin miedolla pesuaineella, huuhtele hyvin ja anna kuivua.
  • Letku, päästä vettä letkun läpi noin kerran viikossa. Laita letku roikkumaan että se kuivuu
  •  Airsense 10 laitteessa suodatin on valkoinen, eikä ole väliä kumpi puoli on ulospäin.

Tarkemmat ohjeet ovat jokaisessa maskipakkauksessa ja a-pap laitteen käyttöohjeissa. Jos sinulla on kysymyksiä ota yhteys uniapneahoitajaan keuhkopoliklinikalla.

Lisää tietoja uniapneasta ja a-pap hoidosta löydät internetistä, esim.

Uniliitto

Hengitysliitto