Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää erilaisten rytmihäiriöiden syyt ja mahdollisesti hoitaa ne. Tutkimuksen jälkeen on välittömästi mahdollista tehdä ablaatiohoito ja yrittää sillä parantaa rytmihäiriösi. Ablaatiohoito sopii tavallisimmin rytmihäiriöihin, joiden alkuperä on sydämen eteisessä. Silloin ilmenee sydämentykytysjaksoja, jotka johtuvat synnynnäisestä, ylimääräisestä johtoradasta sydämessä. Ylimääräisiä johtoratoja voi esiintyä eteiskammiosolmukkeen lähellä tai eteisten ja kammioiden välissä.

Sinulle määrätyt rytmihäiriölääkkeet voivat estää tutkittavien rytmihäiriöiden esiintulon. Siksi on tärkeää pitää kahden vuorokauden tauko näissä lääkkeissä. Joissakin tapauksissa ei taukoa voida pitää. Kun saat kutsun tutkimukseen, saat ohjeet lääkkeistä ja lääketauoista. On tärkeää, että tiedämme, mitä lääkkeitä käytät.

Lievä nuhaisuus ei estä tutkimusta, mutta kuumeen ja/tai yskän tai kovan flunssan iskiessä juuri ennen tutkimuspäivää, pyydetään sinua ilmoittamaan asiasta sydänasemalle.

Tutkimusta ei tehdä raskaana oleville. Mahdollisen raskauden varmistamiseksi teemme raskaustestin (verikoe) kaikille tähän tutkimukseen tuleville fertiilissä iässä oleville naisille.

Tutkimukseen tultaessa on oltava syömättä ja juomatta vähintään 4 tuntia. Aamulääkkeet voi ottaa pienen vesitilkan kanssa, ellei ole muuta määrätty.

Omega-valmisteet tauotetaan viisi päivää ennen toimenpidettä.

Kotiutus:

Kotiutus tapahtuu useimmiten tutkimusta seuraavana päivänä. Sairaslomaa kirjoitetaan 1 viikko.

Tutkimuksen jälkeen et saa itse ajaa autolla kotiin.

Pyydettäessä saat edestakaisen matkatodistuksen.

Jatkohoito:

Toimenpiteen jälkeen on noin 5 vuorokauden ajan syytä välttää raskaiden taakkojen nostamista, pyöräilyä, uintia, kuumia löylyjä saunassa ja kuumia kylpyjä.

Seuraavana päivänä voit mennä suihkuun.

Anna steriilin harsotaitoksen olla haavan päällä ensimmäisen vuorokauden ajan ja pidä haava kuivana ja puhtaana. Vaihda tarvittaessa haavan päälle kuivia harsotaitoksia, mikäli haavasta edelleen tihkuu verta tai taitokset ovat kastuneet.

Nivunen voi olla arka ja vähän punoittava jonkin aikaa ja voit tuntea vähän turvotusta pistoskohdan alueella joitakin viikkoja toimenpiteen jälkeen.

Jos pistokohdassa esiintyy jälkivaivoja, ota yhteys sydänasemalle.

 

2.12.2015 VKSadmin