Rytmivalvuri on pieni laite, joka monitoroi sydämen rytmiä jatkuvasti ja mahdollistaa harvoin esiintyvien rytmihäiriöiden toteamisen. Rytmivalvuri poistetaan myöhemmässä vaiheessa lääkärin määräyksestä (viimeistään kolmen vuoden kuluttua).

 

Valmistelut kotona:

Käy suihkussa aamulla ennen toimenpidettä. Ennen sairaalaan tuloa saa syödä aamupalan ja ottaa aamulääkkeet normaalisti.

 

Valmistelut ennen toimenpidettä sydänasemalla:

Leikkausalueelta poistetaan ihokarvat. Toimenpidealue pestään aseptisesti ja peitetään steriileillä liinoilla.

 

Toimenpiteen kulku:

Rytmivalvuri asetetaan ihon alle pienestä viillosta rintalastan vasemmalle puolelle I – IV kylkiluun väliin. Ihoalue paikallispuudutetaan. Haava ommellaan kiinni sulavin ompelein. Toimenpide valmisteluineen kestää noin 60 min.

Toimenpiteen jälkeen rytmivalvuri ohjelmoidaan ja samalla potilas saa ohjeet rytmivalvurin käytöstä ja haavan hoidosta.

 

Kotiutus:

Kotiutus toimenpiteen jälkeen.  

 

Jatkohoito:

Vedenkestävän laastarin annetaan olla haavan suojana yhden vuorokauden. Haavaan ei tulisi koskea 24 tuntiin. Jos haava vuotaa, laitetaan haavataitos laastarin päälle. Vuorokauden kuluttua laastari poistetaan ja voi käydä suihkussa. Saippuaa ja pesuainetta ei saa käyttää haava-alueella. Haava kuivataan puhtaalla pyyhkeellä kevyesti painellen ja haava-aluetta suihkutetaan päivittäin. Saunomista tulisi välttää kahden viikon ajan.  

 

Yhteystiedot:

Tahdistinhoitajan puhelinnumero on (06) 213 6648. Puhelinajat ovat:

  • Maanantai–tiistai, torstai–perjantai: klo 8.30–9.15
  • Keskiviikko: klo 14–14.45
1.6.2020 Sydänasema