Syöpäepäily itsellä tai läheisellä sekä tieto syövästä aiheuttaa paljon kysymyksiä ja vaikuttaa sairastuneeseen ja hänen läheisensä arkeen. Hyvinvointi, kuntoutuminen ja tukipalvelut -sivusto tarjoaa sinulle kootun paketin luotettavasta tiedosta ja vinkkejä, miten voit itse edistää hyvinvointiasi ja kuntoutumistasi.

Tältä sivustolta löydät tietoa tahoista, jotka ovat tukenasi syöpäepäilyn, hoitojen, kuntoutumisen ja uuteen normaaliin sopeutumisen aikana. Kuntoutuminen, normaalin arjen ylläpitäminen ja mahdollisimman hyvä elämänlaatu ovat tavoite sairaudesta huolimatta.

Hoitopolut

Syöpäsairauksista on tehty hoitopolkuja, joissa kuvataan, miten hoito sairaalassa etenee.

Koko hoitopolun ajan sinun ja läheisesi tukena on

Vertaistuki

Vakavan sairauden kohdatessa vertaistuki on todettu ensiarvoisen tärkeäksi. Kysy vertaistuesta ja pohjanmaan syöpäyhdistyksestä vapaaehtoistyön koordinoija Maria Heikkilä-Nyman Puh. 010 8436 004.

Syöpäyhdistyksen syöpäsairaanhoitajan voit tavata onkologian poliklinikassa.

Sinulla on mahdollisuus osallistua sairaalan ja syöpäyhdistysten järjestämiin tapahtumiin.

Oppaat

Kuntoutumista tukevat kurssit

Voit hakea syöpäjärjestöjen kurseille 1-2 vuoden sisällä sairastumisestasi. Kurssien tavoitteena on auttaa sopeutumaan ja elämään mahdollisimman täysipainoisesti sairaudesta tai rajoitteesta huolimatta. Kysy lisää kuntoutusohjaajalta tai syöpäyhdistykseltä. Kuntoutuskursseja rahoittavat Kela.

Hyödyllistä tietoa

Syöpäyhdistykset

Seuraa myös somessa

  • Facebook: Pohjanmaan syöpäyhdistys
  • Instagram: botniacancer
21.4.2021 Forskningsskötare