Kaikille syöpäpotilaille ja erityisesti puolustuskykyä heikentävää syöpälääkehoitoa saaville potilaille suositellaan koronarokotteen ottamista. Lääkehoidon aikana rokotteen teho voi olla tavanomaista heikompi, mutta rokotteen antamasta heikommastakin suojasta voi olla hyötyä. Myös perheenjäsenille suositellaan koronarokotteen ottamista.

Vaasan sairaanhoitopiirin rokotusjärjestys etenee kansallisen Terveyden jha hyvinvointilaitoksen (THL) esityksen mukaisesti.

Alle 70-vuotiaiden syöpäpotilaiden rokotukset tulevat THL:n mukaan ikäryhmärokotusten jälkeen. Tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa. Tämänhetkisen tiedon mukaan syöpäpotilaan perheenjäsenten rokotukset tulevat riskiryhmärokotusten jälkeen, mutta kannattaa seurata alueellista ja valtakunnallista viestintää rokotusten etenemisestä ja mahdollisia muutoksia rokotusjärjestyksessä.

Lue lisää Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) rokotusjärjestyksestä ja covid-19-taudin riskiryhmistä.

Koronarokotukset toteutetaan oman terveyskeskuksen kautta. Sopiva ajankohta rokotteen ottamiselle on vähintään muutama päivä ennen uutta syöpälääkehoitojakson alkua. Rokoteteho on parempi, jos seuraavaan lääkejaksoon on kaksi viikkoa tai yli, ja olet ehtinyt toipua edellisestä jaksosta. Rokotukset järjestetään oman terveyskeskuksen toimesta THL ohjeistuksen mukaisesti. Tarkempaa tietoa saat sinua hoitavasta yksiköstä.

5.2.2021 redaktion_toimitus