Nimi ja henkilötunnus _____________________________________________________

Teiltä on ___/___ 20___ klo ____  mahalaukun tähystyksen yhteydessä hoidettu ruokatorven laskimolaajentumia. Laskimolaajentuman tyveen on viety tiukka kumilenkki tätä varten kehitetyn laitteen avulla laajentuman verenkierron estämiseksi.

Annetut lääkkeet: _______________________ klo ______

_______________________  klo ______

Kumilenkin asettamisen jälkeen voi esiintyä kipua muutaman päivän ajan. Kipuun voitte ottaa tavallisesti käytössänne olevaa kipulääkettä.

Ruokailu toimenpiteen jälkeen

-         2 tuntia syömättä ja juomatta klo ______ asti

-         2 vuorokautta juoksevaa ruokaa toimenpiteen jälkeen (karkean ruoan syöminen on kiellettyä, koska karkea ruoka voi aiheuttaa kumilenkkien poistumisen ennenaikaisesti).

Ottakaa yhteys keskussairaalaan, mikäli Teille ilmaantuu:

• lämpöilyä
  • verioksentelua
  • voimakasta rinta- tai vatsakipua
  • heikotusta.

Voitte ottaa yhteyttä Vaasan keskussairaalan kirurgian poliklinikalle arkipäivisin klo 8 - 15, puh. 06 213 4544.  Muina aikoina ensiapuun 06 213 1310 tai vaihteeseen 06 213 1111.

11.12.2015 kirurgiska polikliniken 1