”Yksin ei tarvitse jaksaa!”

Olet saanut tiedon sairastumisesta syöpää. Tuttu ja turvallinen elämäsi on täynnä kysymyksiä, uusia asioita ja tunteita.

 Vastaanotolta lähdettyäsi saattaa tuntua ettei mitään jäänyt mieleen lääkärin keskustelusta. Kysymyksiä ei ehkä tule heti, mutta niitä saattaa tulla myöhemmin. Tähän on koottu eri vaihtoehtoja joista tukea ja keskusteluapua voi saada.

 Syöpähoitajat:

Sairaanhoitaja Synnöve Liukku toimii kirurgian poliklinikalla yhteyshenkilönä potilailla joilla on paksu- tai peräsuolisyöpä. Hänen tehtäviin kuuluu tukea, kuunnella ja antaa tietoa. Käynti tai puhelinajan voi varata hänelle numerosta 06 213 4517 ma-pe klo 14:00-16:00.

 Sairaanhoitaja Nancy Sand toimii kirurgian poliklinikalla syöpähoitajana sekä avannehoitajana. Vastaanottohuone on osastolla T3. Hänen puhelinnumero on 06 213 1538 josta hänelle voi varata ajan. Häneltä saa tukea myös avanne ja PEG-letkuihin liittyvissä asioissa.

 Palvelupiste:

Palvelupisteellä on töissä kaksi terveydenhuollon ammattilaista. Heidän kanssa on mahdollista keskustella heti vastaanoton jälkeen ja he osaavat tukea, lohduttaa ja kuunnella. He auttavat myös löytämään oikeaan paikkaan sairaalassa.

 Palvelupisteellä on tavattavissa myös kaksi kertaa viikossa Pohjanmaan syöpäyhdistyksen tukihenkilö. Palvelupisteellä yleensä maanantaisin 12:00–14:00 sekä torstaisin 9:00-11:00, viikko ohjelma löytyy palvelupisteeltä ja kirurgian poliklinikalta ilmoittautumista vastapäätä. Häneltä saa tietoa syöpäyhdistyksen toiminnasta sekä sairauteen liittyvistä asioista.

 Palvelupisteellä on myös tavattavissa Sairaalapappi tiistaisin klo 10:00–11:00.Yhteystiedot sairaalapapeille löydät klikkaamalla linkkiä sairaalapappi.

 Palvelupiste sijaitsee keskussairaalan päärakennuksessa A1 (käytävä laboratorion ja röntgenosaston välillä). Palvelupiste on avoinna joka päivä klo 9-15.  Palvelupisteen yhteystiedot: 06 213 1315 tai 06 213 2433.

 Iltaisin ja viikonloppuisin:

Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja antaa tukea ja keskustelu apua myös iltaisin ja viikonloppuisin. Hänen puhelinnumero on 06 213 2009. Hän on töissä päivystysosastolla ja tarvittaessa hän voi ottaa vastaan myös siellä. Soita ensin ja sovi aika hänen kanssaan.

 

16.4.2018 Kirurgian poliklinikka 2