”Yksin ei tarvitse jaksaa!”
Olet saanut tiedon sairastumisesta syöpää. Tuttu ja turvallinen elämäsi on täynnä kysymyksiä, uusia asioita ja tunteita.

Vastaanotolta lähdettyäsi saattaa tuntua, ettei mitään jäänyt mieleen lääkärin keskustelusta. Kysymyksiä ei ehkä tule heti, mutta niitä saattaa tulla myöhemmin. Tähän on koottu eri vaihtoehtoja, joista voit saada tukea ja keskusteluapua.

Syöpähoitajat


Sairaanhoitaja Tiina Aro toimii kirurgian poliklinikalla yhteyshenkilönä potilaille, joilla on paksu- tai peräsuolisyöpä. Hänen tehtäviinsä kuuluu tukea, kuunnella ja antaa tietoa. Käynnin tai puhelinajan hänelle voi varata ma-pe klo 14–15 numerosta 06-213 4528.

Sairaanhoitaja Nancy Sand toimii kirurgian poliklinikalla syöpähoitajana sekä avannehoitajana. Hänen vastaanottohuoneensa on osastolla T3. Nancyn puhelinnumero on 06-213 1538, hänelle voi varata ajan puhelimitse. Häneltä saat tukea myös avanne ja PEG-letkuihin liittyvissä asioissa.

OLKA-piste


OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa.
OLKA-piste sijaitsee röntgenin ja laboratorion välisellä käytävällä, A1: ssä. Piste on avoinna 24/7. Voit rauhassa tutustua OLKA-pisteen kansioihin ja ottaa materiaalia mukaasi. Kansioissa on tietoa eri diagnooseista ja sairauksista, paikallisesta yhdistystoiminnasta ja vertaistuesta sekä muista tukimuodoista.

Tarvitsetko vertaistukea? Vertaistuki tarkoittaa, että saat apua ja tukea ihmiseltä, jolla on kokemusta samasta sairaudesta.

OLKA-pisteellä on kaksi kertaa viikossa tavattavissa Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen edustajia: tukihenkilö maanantaisin klo 12–14 ja yhdistyksen työntekijä torstaisin klo 9-11. Heiltä voit saada tietoa syöpäyhdistyksen toiminnasta ja palveluista sekä tukea sairauteen liittyviin asioissa.

OLKA-pisteen viikko-ohjelma löytyy OLKA-pisteeltä ja kirurgian poliklinikalta ilmoittautumista vastapäätä.

OLKA-toiminnan yhteyshenkilöt ovat hankekoordinaattori Niina Hakala 040-7333 471, niina.hakala@pohy.fi ja hanketyöntekijä Malin Boholm 040-7333 437, malin.boholm@pohy.fi.


Sairaalapappi on tavattavissa OLKA-pisteellä tiistaisin klo 10–11. Sairaalapappien yhteystiedot löytyvät myös osoitteesta https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/
yksikot/poliklinikat-ja-vastaanotot/sairaalapapit/

Iltaisin ja viikonloppuisin:

Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja antaa tukea ja keskusteluapua myös iltaisin ja viikonloppuisin. Hän työskentelee päivystysosastolla ja tarvittaessa hänen kanssaan voi sopia myös tapaamisen. Hänen numeronsa on 040-516 2174.

Luotettavaa tietoa verkkosivustoilta:

Kaikki syövästä

Pohjanmaan syöpäyhdistys

 

12.8.2020 Kirurgian poliklinikka 2