Pigmentointi  näyttää lopputulosta paljon tummemmalta heti toimenpiteen jälkeen. Iho saattaa punoittaa pigmentoidulla alueella, mutta punoitus rauhoittuu muutaman päivän kuluttua.

Jälkihoito

• Pidä pigmentoitu alue puhtaana.
  • Pigmentoidun alueen suojaksi asetettu sidos voidaan poistaa vuorokauden kuluttua, minkä jälkeen voit mennä suihkuun ja kastella pigmentoitua aluetta. Ilmahoito on hyväksi suihkun jälkeen.
  • Pese kätesi aina huolellisesti ennen rasvausta.
  • Levitä ohut kerros Bepanthenia käsitellylle alueelle ja suojaa puhtaalla sidoksella. Jatka rasvausta  noin 3-4 viikkoa.
  • Rasvaa pigmentoitu alue päivittäin ainakin kerran, mieluiten kaksi kertaa päivässä ruvenmuodostuksen ehkäisemiseksi.
  • Uimista, saunomista ja hikiliikuntaa on syytä välttää viikon ajan.
  • Pigmentoitu alue kuivuu ja siihen saattaa ilmaantua rupea, jota ei saa repiä pois.

Huomioitavaa

Ota yhteyttä haavahoitajaan, jos pigmentoitu alue vaikuttaa tulehtuneelta. Tulehduksen merkkejä ovat lämmön nousu, punoitus ja turvotus sekä märkäinen erite tai jatkuva verinen vuoto pigmentoidulla alueella.

Haavahoitaja

VKS, kirurgian poliklinikka