Kun imetys ja vauvanhoito alkavat sujua, on aika kotiutua. Tavallisimmin ensisynnyttäjät ovat osastolla kahdesta kolmeen päivään ja uudelleensynnyttäjät kaksi päivää. Imukuppisynnytyksen ja keisarileikkauksen jälkeen voi hoitoaika olla päivän tai kaksi pidempi.

Osastolla ei ole lääkärinkiertoa, vaan lääkäri käy vain tarvittaessa luonasi. Toimenpidesynnytyksen jälkeen hoitanut lääkäri käy keskustelemassa kanssasi. Kätilö tekee kotiinlähtötarkastuksen.

Lastenlääkäri tutkii vauvan kahden vuorokauden iässä tai kotiinlähtöpäivänä. Kotiinlähtö voi tapahtua lastenlääkärin tarkastuksen jälkeen. Jos lähtönne viivästyy, voitte odotella hakijaa päiväsalissa.

Neuvolakortin postitamme neuvolaan. Voit ottaa sinne puhelimitse yhteyttä, jos haluat sopia jatkoseurannasta aikaisemmin. Neuvolan kätilö/terveydenhoitaja ottaa yhteyttä ja sopii kotikäyntiajasta.

Jälkitarkastus tehdään noin 6 - 12 viikkoa synnytyksestä omassa neuvolassa, erityistapauksissa äitiys- tai naistentautien poliklinikalla.

Varhainen kotiutus

 

Polikliininen synnytys

Kotiutuminen on mahdollista uudelleensynnyttäjälle 6 tuntia synnytyksen jälkeen suoraan synnytyssalista, jos polikliinisen kotiutumisen edellytykset täyttyvät ja vauva voi hyvin. Tähän kuuluu salikätilön soitto kotiin seuraavana päivänä ja 3.-4. päivänä synnytyksestä kontrollikäynti osastolle A4, jolloin hoitaja ja lastenlääkäri tarkistavat vauvan.

Aikainen lyhytjälkihoitoinen synnytys eli aikainen LYSY

Kotiutus tapahtuu osastolta 6-24 tuntia synnytyksestä, jos aikaisen LYSYn kotiutumisen edellytykset täyttyvät ja vauva voi hyvin. Tähän kuuluu hoitajan soitto kotiin seuraavana päivänä ja 3.-4. päivänä synnytyksestä kontrollikäynti osastollamme lastenlääkärin ja hoitajan luona.

LYSY

Varhainen kotiutuminen eli lyhytjälkihoitoinen synnytys tarkoittaa kotiutumista 24 - 48 tuntia synnytyksestä, jos varhaisen kotiutumisen edellytykset täyttyvät ja vauva voi hyvin. Kotiutumisen jälkeen on 3.-4. päivänä synnytyksestä kontrollikäynti osastollamme hoitajan luona.

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä osastolle ympäri vuorokauden.

Henkilökunnalta saat lisää tietoa!

                        

29.6.2019 Synnytyssali