Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon syntyy tai on syntynyt useampi kuin yksi lapsi kerralla. Perheessä voi olla lisäksi yksittäin syntyneitä lapsia. Monikkoperheellisyys ei ole perheen omaehtoinen valinta, vaan elämän eteen tuoma tilanne, johon perhe ei ole etukäteen voinut varautua. Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 850 perheeseen ja kolmoset noin 10 perheeseen. Pohjanmaan alueella syntyy n. 20–30 kaksoset ja yhdet kolmoset vuodessa.   

 kaksoset

Vaasan Seudun Monikkoperheet ry

Marraskuussa 2011 perustettu SMP ry:n alueyhdistys, jonka toimialueena on Pohjanmaa. Tietoa ja vertaistukea löytyy monelta osa-alueelta. Joukossamme on mm. kolmosperheitä, leijonaemoja (erityislasten vanhempia), identtisiä kaksosia, aikuisia kaksosia, suurperheitä, perheitä joissa ensimmäiset lapset ovat monikot sekä perheitä joissa monikoilla ja sisaruksilla on pienet ikäerot. Niin perheitä kuin elämäntilanteitakin on hyvin erilaisia. Meitä kaikkia yhdistää kuitenkin se, että perheessämme on monikot tai olemme itse monikkoja.

Alueyhdistyksen tehtävänä on järjestää omalla toimialueellaan perheille vertaistapaamisia, tapahtumia sekä antaa eri tavoin tukea ja tietoa monikkoperheen arkeen. Jäsenyhdistykset toimivat täysin vapaaehtoisvoimin, aktiivisten monikkovanhempien ylläpitäminä.

Tarjoamme jäsenillemme:

  • monikkoperhevalmennusta kaksi kertaa vuodessa (keväällä ja syksyllä)
  • infomateriaalia, esimerkiksi Tietorepun lainaaminen
  • vertaistukea
  • koko perheen tapahtumia
  • äitien/isien omia tapahtumia
  • jäsenetuja vauvasta vaariin
  • kummi- ja tukihenkilötoimintaa

Lisätietoa, yhdistyksen jäseneksi/kannatusjäseneksi liittyminen: vaasanseudunmonikkoperheet@gmail.com

Löydät Vaasan seudun Monikkoperheet ry:n myös Facebookista.

19.9.2017 synnytykset