Vaasan keskussairaalan psykiatrisille potilaille tarjotaan ympärivuorokautista avo- ja sairaalahoitoa. Psykiatriseen hoitoon tai hoidontarpeen arviointiin tullaan aina lähetteellä. Lähetearvio tehdään omassa terveyskeskuksessa tai keskussairaalan yhteispäivystyksessä päivystyspoliklinikalla (kello 16.00 jälkeen).

Lähetettä harkitseva lääkäri konsultoi aina ensin puhelimitse psykiatrian päivystävää lääkäriä.

Virka-aikana päivystykselliset arviot ja sisäänotot tapahtuvat psykiatrisella poliklinikalla, joka on auki ma–pe kello 8 – 15.30, puhelin (06) 213 2272. Muina aikoina päivystykselliset arviot ja sisäänotot tehdään Akuuttipsykiatrian osastolla 1.

Psykiatrian lääkäripäivystys toteutuu ns. vapaamuotoisena päivystyksenä, eli päivystävä lääkäri saapuu sairaalaan pääsääntöisesti kotoa.

Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja

Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja on tavattavissa yhteispäivystyksessä vuorokauden ympäri. Lähetettä käyntiin ei tarvita.

Onko sinulla kysyttävää mielenterveysasioista? Päivystävä sairaanhoitaja vastaa kysymyksiisi nyt ympäri vuorokauden. Kuka tahansa voi soittaa ilmaiseksi milloin tahansa ja saada neuvontaa ja opastusta. Päivystävä sairaanhoitaja vastaa numerossa 06 213 2009.

Mielenterveystalosta tietoa ja apua vain muutamalla klikkauksella

Mielenterveystalo-nettipalvelu tarjoaa luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa mielenterveys- ja päihdeongelmista sekä niitä hoitavista alueellisista ja valtakunnallisista palveluista. Nettipalvelu sisältää myös itsehoito-ohjeita ja nettiterapioita. Mielenterveystalo on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät ole vielä hoitosuhteessa, mutta myös jo hoidossa olevat voivat hyötyä palvelun käytöstä.

Mielenterveystalon logo.

22.2.2021 Psykiatria