Vaasan keskussairaalan psykiatrisille potilaille tarjotaan ympärivuorokautista avo- ja sairaalahoitoa. Psykiatriseen hoitoon tai hoidontarpeen arviointiin tullaan aina lähetteellä. Lähetearvio tehdään omassa terveyskeskuksessa tai keskussairaalan yhteispäivystyksessä päivystyspoliklinikalla (klo 16.00 jälkeen).

Lähetettä harkitseva lääkäri konsultoi aina ensin puhelimitse virka-aikana psykiatrian poliklinikan lääkäriä tai päivystysaikana psykiatrian päivystävää lääkäriä.

Virka-aikana päivystykselliset arviot ja sisäänotot tapahtuvat akuuttipsykiatrian poliklinikalla, joka on auki ma – pe klo 8 – 15.30, puh. 213 2392.

Psykiatrian lääkäripäivystys toteutuu ns. vapaamuotoisena päivystyksenä, eli päivystävä lääkäri saapuu sairaalaan pääsääntöisesti kotoa.

Päivystävä sairaanhoitaja

Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja on yhteispäivystyksessä iltaisin ja öisin kl.16-07 ja viikonloppuisin vuorokauden ympäri.

Onko sinulla kysyttävää mielenterveysasioista? Päivystävä sairaanhoitaja vastaa kysymyksiisi nyt ympäri vuorokauden. Kuka tahansa voi soittaa ilmaiseksi milloin tahansa ja saada neuvontaa ja opastusta. Päivystävä sairaanhoitaja vastaa numerossa 040 516 2174 (paikallispuhelumaksu).

Mielenterveystalosta tietoa ja apua vain muutamalla klikkauksella

Mielenterveystalo-nettipalvelu tarjoaa luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa mielenterveys- ja päihdeongelmista sekä niitä hoitavista alueellisista ja valtakunnallisista palveluista. Nettipalvelu sisältää myös itsehoito-ohjeita ja nettiterapioita. Mielenterveystalo on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät ole vielä hoitosuhteessa, mutta myös jo hoidossa olevat voivat hyötyä palvelun käytöstä.

14.1.2016 VKSadmin