1033 dU-Aldos

Tutkimuksen onnistumisen kannalta on tärkeää, että noudat annettua ruokavaliota sekä hoitavan lääkärin antamia ohjeita lääkkeiden ottamisesta.

Kolme (3) vuorokautta ennen keräyksen alkamista ja keräyksen aikana ei saa syödä lakritsia eikä salmiakkipitoisia makeisia. Jos olet poikennut ohjeista, ilmoittakaa siitä näytteen vastaanottajalle.

Keräysastian voi noutaa laboratoriosta omasta terveyskeskuksesta, Vaasan keskussairaalan näytteenotosta (B1) tai hoitavasta yksiköstä.

 

 Virtsan keräys

Tyhjennä virtsarakko keräyspäivän aamuna esim. klo 7.15. Tätä virtsaa ei oteta talteen, mutta merkitse aloitusaika muistiin.

Tästä kellonajasta alkaa keräys. Kerää kaikki 24:n tunnin aikana erittyvä virtsa talteen. On varottava, ettei virtsaa joudu hukkaan ulostamisen yhteydessä. Keräysastiaan ei saa joutua ulostetta eikä paperia.

Säilytä keräysastia suljettuna viileässä ja valolta suojattuna siihen saakka kunnes tuot sen laboratorioon. Näyte ei saa jäätyä. Jatka keräystä tarvittaessa toiseen astiaan.

Tyhjennä rakko viimeisen kerran keräysastiaan seuraavana aamuna samaan kellonaikaan kuin keräys alkoi. Merkitse lopetusaika muistiin.

Keräyksen päätyttyä

Näytteen tunnistamiseksi on tärkeää, että kiinnität jokaiseen keräysastiaan tarran, johon ole merkinnyt nimesi, henkilötunnuksesi sekä keräyksen aloitus- ja lopetusajan.

Laboratorio ei voi tutkia puuttellisesti merkittyjä näytteitä. Toimita kaikki keräysastiat mahdollisimman pian laboratorioon.

25.10.2016 Klinisk kemi