2421 dU-Oksal

Tutkimuksen onnistumisen kannalta on tärkeää, että noudatat annettua ruokavaliota sekä hoitavan lääkärin antamia ohjeita lääkkeiden ottamisesta.

Kaksi (2) vuorokautta ennen keräyksen alkamista ja keräyksen aikana ei saa nauttia oksalaatteja sisältäviä ruoka-aineita (punajuuri, pinaatti, raparperi, parsa, tee, suklaa, tomaatti, kurkku). Jos olet poikennut ohjeista, ilmoita siitä näytteen vastaanottajalle.

Näytteenottovälineitä voi noutaa laboratoriosta omasta terveyskeskuksesta, Vaasan keskussairaalan näytteenotosta (B1) tai hoitavasta yksiköstä.

 Virtsan keräys

Tyhjennä virtsarakko keräyspäivän aamuna esim. klo 7.15. Tätä virtsaa ei oteta talteen, mutta merkitse aloitusaika muistiin.

 

Päivämäärä: _________________     kello: ________________

Tästä kellonajasta alkaa keräys. Kerää kaikki 24 tunnin aikana erittyvä virtsa talteen. On varottava, ettei virtsaa joudu hukkaan ulostamisen yhteydessä. Keräysastiaan ei saa joutua ulostetta eikä paperia.

Tyhjennä rakko viimeisen kerran keräysastiaan seuraavana aamuna samaan kellonaikaan kuin keräys alkoi. Merkitse lopetusaika muistiin.

 

Päivämäärä: _________________     kello: ________________

Keräyksen päätyttyä

Näytteen tunnistamiseksi on tärkeää, että kiinnität jokaiseen keräysastiaan tarran, johon olet merkinnyt nimesi, henkilötunnuksesi sekä keräyksen aloitus- ja lopetusajan. Laboratorio ei voi tutkia puutteellisesti merkittyjä näytteitä. Toimita kaikki keräysastiat mahdollisimman pian laboratorioon.

Lisätiedot: Kliininen laboratorio, Call Center puh. (06) 213 1626, ma-pe klo 7-15.

 

3.1.2017 Laboratorio2