Rinnan muutoksen poisto radiologisessa ohjauksessa

Hoitava yksikkö on varannut sinulle ajan Vaasan keskussairaalan röntgenosastolle, F-rakennus,1 kerros.

Tutkimusaamuna ilmoittaudu ensin päiväyksikköön, E-rakennus 4.kerros, minne voit jättää päällysvaatteet ja muut henkilökohtaiset tavarat. Toimenpide tehdään röntgenosastolla, minne sinut ohjataan päiväyksiköstä.

Jos epäilet olevasi raskaana tai imetät, kerro asiasta hoitajalle ennen tutkimusta.

Esivalmisteluja ei tarvita. Mikäli käytät verenohennuslääkeitä, on viimeisin INR-arvo oltava tiedossa.

Toimenpiteen kulku

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Ultraääniohjauksen avulla lääkäri poistaa muutoksen erikoisneulalla. Neula surisee ja saattaa aiheuttaa paineen- ja imuntunnetta rinnassa.

Tutkimus kestää yleensä n.30 minuuttia.

Jälkihoito

Haava suljetaan haavateipein, joita tulee pitää päivän ajan, tai niin kauan kun ne pysyvät ihossa. Haava-aluetta ei saa kastella tänä aikana tulehduksen välttämiseksi. Toimenpiteen jälkeen vointiasi seurataan osastolla parin tunnin ajan verenvuotoriskin vuoksi. Rintaan muodostuu todennäköisesti mustelma, joka häviää itsestään. Rinnassa voi esiintyä kipua, johon voi ottaa särkylääkettä esim. Panadol (ei kuitenkaan asetyylisalisyylihappoa sisältäviä esim. aspirin tai disperin). Saat kirjallisen jälkihoito-ohjeen mukaan.

Poistettu muutos tutkitaan, ja vastauksen tästä antaa lähettävä yksikkö.

Huom! Mikäli varattu aika ei sovi tai sinulla on muuta kysyttävää, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä hoitavaan yksikköön.

TERVETULOA!

Leikkaa ja palauta oheisessa kuoressa

Annan suostumukseni rintatutkimuskuvieni

lähettämiseen / tilaamiseen Vaasan keskussairaalaan.

Mistä?_______________________________________

Nimi:________________________________________

Henkilötunnus:_________________________________

_______________         ___________________________________