RINNNAN MUUTOKSEN POISTO RADIOLOGISESSA OHJAUKSESSA

Yleistä tutkimuksesta

Sinulle on varattu aika rintarauhasen muutoksen poistoon. Tutkimus tehdään, kun halutaan poistaa rinnasta hyvänlaatuinen muutos kokonaisuudessaan.

Miten valmistaudutaan

• Tutkimusaamuna ilmoittaudu ensin päiväyksikköön E-rakennus 4.kerros, minne voit jättää päällysvaatteet ja henkilökohtaiset tavarat. Toimenpide tehdään röntgenosastolla, minne sinut ohjataan päiväyksiköstä.
  • Mikäli epäilet olevasi raskaana tai imetät kerro asiasta röntgenhoitajalle ennen tutkimusta.
  • Ole hyvä ja ota yhteyttä hoitavaan poliklinikkaan, mikäli varattu aika ei sovi tai sinulla on muuta kysyttävää.
  • Esivalmisteluja ei tarvita. Mikäli käytät verenohennuslääkkeitä, on viimeisin INR-arvo oltava tiedossa.

Miten toimenpide tehdään?

• Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Ultraääniohjauksen avulla röntgenlääkäri poistaa muutoksen erikoisneulalla. Neula surisee ja saattaa aiheuttaa paineen- ja imuntunnetta rinnassa.
  • Toimenpide kestää noin 30 minuuttia.

Mitä toimenpiteen jälkeen?

• Toimenpiteen jälkeen vointiasi seurataan päiväosastolla parin tunnin ajan verenvuotoriskin vuoksi. Rinta saattaa kipuilla toimenpiteen jälkeen.
  • Saat kirjallisen jälkihoito-ohjeen mukaan.
  • Poistettu muutos tutkitaan ja vastauksen saat lähettävältä poliklinikalta.

Leikkaa ja palauta oheisessa kuoressa

Annan suostumukseni rintatutkimuskuvieni

lähettämiseen tai tilaamiseen Vaasan keskussairaalaan.

Mistä?_______________________________________

Nimi:________________________________________

Henkilötunnus:_________________________________

_______________         ___________________________________