Munuaisten/lisämunuaisten TT-tutkimus

Yleistä tutkimuksesta

Sinulle on varattu aika ylävatsan alueen TT-tutkimukseen. Tässä tutkimuksessa kuvataan ylävatsan aluetta ja sinulle voidaan antaa varjoainetta. Tutkimus on tietokonetomografiakuvaus, joten siinä käytetään röntgensäteitä.

Miten valmistaudutaan

• Ole hyvä ja ota yhteyttä sinua hoitavaan poliklinikkaan mahdollisimman pian, mikäli sinulla on varjoaineyliherkkyys tai epäilet olevasi raskaana.
  • Jos käytät diabetekseen tablettilääkitystä, sinun tulee ottaa yhteyttä sinua hoitavaan poliklinikkaan.
  • Sinulle määrätyt muut lääkkeet saat ottaa normaalisti.
  • Tutkimus kestää n. ½ tuntia, mutta varaa kuitenkin aikaa tutkimuksessa käyntiin n. 2 tuntia.

Miten tutkimus tehdään?

• Sinulle voidaan laittaa kanyyli varjoaineen antoa varten.
  • Tutkimuksen ajan makaat selällään mahdollisimman liikkumatta. Asento tuetaan sinulle mahdollisimman mukavaksi apuvälineitä käyttäen.

Mitä tutkimuksen jälkeen?

• Tutkimuksen jälkeen saat syödä ja juoda normaalisti.
  • Hoitava poliklinikka ilmoittaa sinulle tutkimuksen tuloksen.

TERVETULOA

13.8.2020 Röntgen 3