Poliklinikkavastaanotolle voit ilmoittautua suoraan kyseisellä poliklinikalla kutsukirjeessä ilmoitettuna aikana. Jos sinulla on aika laboratorio-, röntgen- tai isotooppitutkimuksiin, ilmoittaudu sillä osastolla, jolla tutkimus tehdään. Jos olet saanut kutsukirjeen mukana valmistautumisohjeita tutkimuksia varten, lue ohjeet huolellisesti ja toimi niiden mukaan, jotta tutkimuksesi voidaan toteuttaa suunnitellusti.

Vuodeosastolle tultaessa ilmoittautuminen tapahtuu useimmiten itse osastolla. Kutsukirjeessä on mainittu, jos ilmoittautuminen poikkeaa normaalista käytännöstä.

Tiedustelut

Jos haluat tiedustella lähetteistä tai vastaanottoajoista, ota yhteyttä suoraan asianomaiseen poliklinikkaan tai osastoon. Tiedot lääkäreiden puhelinajoista saat käynnin tai hoitojakson yhteydessä. Osastonsihteerit vastaavat lääkärintodistuksia koskeviin kysymyksiin.

Yksiköiden sivuilta löydät poliklinikoiden ja osastojen suorat numerot. Epävarmoissa tapauksissa voit soittaa vaihteen kautta 06 213 1111.

Ajan peruminen tai siirtäminen

Mikäli et pääse sairaalaan sinulle varattuna päivänä tai et jostain syystä tarvitsekaan enää hoitoa, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian kutsun lähettäneelle poliklinikalle tai osastolle. Näin vapaaksi jäävä aika voidaan antaa toiselle potilaalle. Käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä ajasta joudumme perimään lakisääteisen maksun.

21.4.2016 VKSadmin