Saapuminen ja kartat

H-uudisrakennuksen työmaan vaikutus pysäköintiin ja liikkumiseen sairaala-alueella

Vaasan keskussairaalan uusi H-rakennus otetaan käyttöön vuonna 2022. Siihen asti Vaasan keskussairaalan Hietalahden alueella on suuri työmaa, joka vaikuttaa asioimiseen sairaalassa. Pyydämme ystävällisesti huomioimaan tämän varaamalla riittävästi aikaa sairaalakäyntiin ja tutustumaan etukäteen pysäköintivaihtoehtoihin ja kulkureitteihin.

Kulku pääsisäänkäynnille (T-rakennus) Hietalahdenkadun kautta tapahtuu kuten aiemmin, mutta kulku rannan puolen ja etupihan välillä on katkaistu. Työmaa-aitojen sisäpuolelle on pääsy ehdottomasti kielletty.

Parkkitalo on käytössä, mutta sieltä kuljetaan sairaalaan poikkeuksellisesti sisäänajoreitin kautta. Poistuminen parkkitalosta ja kulku sairaalaan tapahtuvat työmaan aikana samasta päästä rakennusta kuin sinne sisäänajo. Parkkitalossa oleva hissi on käytössä.

Parkkitalosta ja rannan läheisyydessä olevilta pysäköintialueilta pääaulaan ja etupihalle kävellään Y-rakennuksen ja työmaa-alueen välistä reittiä pitkin T-rakennuksen takaovelle, josta hissillä pääsee sairaalan pääaulaan. Kulkureitit on merkitty opaskyltteihin sekä parkkitalossa että matkalla pääaulaan.

Lue uusimmat tiedotteet H-talon työmaan vaikutuksista liikkumiseen sairaala-alueella tämän linkin kautta.