Linja-autoyhteydet

Osa Vaasan paikallisliikenteen linja-autoista pysähtyy Vaasan keskussairaalan viereisellä pysäkillä. Myös Huutoniemen psykiatrian yksikköön pääsee paikallisbusseilla. Sairausvakuutus korvaa potilaan matkat yleisellä kulkuneuvolla.

Vaasan paikallisliikenne (www.vaasanpaikallisliikenne.fi) >>

Matkahuolto (www.matkahuolto.fi) >>

Oma auto tai taksi

Kela korvaa matkakustannukset halvimman mahdollisen matkustustavan mukaan ottaen huomioon potilaan terveydentilan. Kelan korvaushakemukseen liitetään taksikuitti ja matkakorvaustodistus taksin tarpeellisuudesta. Yli 100 km omalla autolla tehtyyn matkaan on liitettävä korvaushakemus ja terveydenhuollon henkilökunnan antama matkatodistus.

Taksimatkat tilataan numerosta 0600 399 411. Esittämällä taksissa maksun yhteydessä Kela-korttinne maksatte vain omavastuuosuuden 25,00 €. Sairaalan pääaulassa on taksipiste (merkitty TAXI–kyltillä), josta voitte soittaa ilmaiseksi tilataksenne Kela–taksin. Kela-taksia käytettäessä tulee matkatodistus säilyttää koska Kela voi pyytää sitä jälkikäteen. Jos todistus on pitkäaikainen tulee se jättää Kelalle.

Lisätietoja matkakorvauksista löydätte Kansaneläkelaitoksen sivuilta (www.kela.fi)

Kelan matkakorvaukset >>

Pysäköinti

Sairaalan edessä on rajoitetusti määräaikaisia (3h) pysäköintipaikkoja. Sairaala-alueen takana sijaitsevilla pysäköintialueella ja parkkitalossa on enemmän pysäköintipaikkoja, joissa ei ole aikarajoitusta (katso sairaala-alueen kartta). Sairaalan taakse ja Y-rakennukselle ajetaan uimahallin vierestä, Sanmarkinkadulta. Huutoniemen alueella on pysäköintialueita useassa eri paikassa (katso Huutoniemen kartta).

15.12.2017 Hallinto