Linja-autoyhteydet

Osa Vaasan paikallisliikenteen linja-autoista pysähtyy Vaasan keskussairaalan viereisellä pysäkillä. Myös Huutoniemen psykiatrian yksikköön pääsee paikallisbusseilla. Sairausvakuutus korvaa potilaan matkat yleisellä kulkuneuvolla.

Vaasan paikallisliikenne

Matkahuolto

Oma auto tai taksi

Yleensä matka korvataan edullisimman matkustustavan mukaan. Potilas voi saada korvauksen taksimatkasta, jos hän ei voi terveydentilansa vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai jos julkisia kulkuneuvoja ei ole käytettävissä.

Potilaalle uudet numerot Pohjanmaalla ovat (eli näistä numeroista potilas voi itse tilata Kela-taksin):  

Vaasan Ulataksi Oy: 0800 500 500

tai

Keskustaksi Oy: 0800 924 44  

Vain näistä numeroista tilatuista matkoista potilas voi saada korvauksen. Tilauspuhelu on maksuton.

Uudet 0800-alkuiset Kela-taksin tilausnumerot tulevat käyttöön 20.12.2021. Taksitilaukset koskevat matkoja 1.1.2022 alkaen.

Lue lisää muutoksista taksimatkoihin Kelan verkkosivuilta.

Lue lisää Kelan korvaamista taksimatkoista Kelan verkkosivuilta.

Kelan matkakorvaukset

Pysäköinti

Sairaalan edessä on rajoitetusti määräaikaisia (2 - 3 tunnin) pysäköintipaikkoja. Sairaala-alueen takana sijaitsevilla pysäköintialueella ja parkkitalossa on enemmän pysäköintipaikkoja, joissa ei ole aikarajoitusta (katso sairaala-alueen kartta). Nämä pysäköintipaikat ovat myös maksuttomia.

Sairaalan taakse ja Y-rakennukselle ajetaan uimahallin vierestä, Sanmarkinkadulta. Huutoniemen alueella on pysäköintialueita useassa eri paikassa (katso Huutoniemen kartta).

20.12.2021 redaktion_toimitus