Vaasan keskussairaalan neuvonta sijaitsee pääaulassa, T-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Sairaalarakennuksissa ja piha-alueilla on useita opastauluja, jotka ohjaavat oikeaan rakennukseen.

Palveluneuvoja ja Palvelupiste

 

Sairaalassa työskentelee palveluneuvojia, jotka auttavat sinua liikkumisessa ja asioiden hoitamisessa sairaalassa. Voit varata palveluneuvojan etukäteen numerosta 06 213 1315 tai voit kysyä häntä sairaalan neuvonnasta. Myös palvelutalojen ja vanhainkotien henkilökunta voi ottaa yhteyttä palveluneuvojaan ja sopia palvelusta asiakkaan puolesta.

Potilaille ja läheisille sekä kaikille sairaalan vierailijoille suunnattu palvelupiste sijaitsee Vaasan keskussairaalan päärakennuksessa A1 käytävällä. Palvelua antavat terveydenhuollon ammattilaiset sekä potilasyhdistysten vertaistukihenkilöt. Katso Palvelupisteen kalenterista, milloin potilasyhdistysten vertaistukihenkilöt ovat tavattavissa.

 

Palvelupiste >>

Opasteet

Vaasan keskussairaalan opastejärjestelmää on uusittu vuosien varrella, ja uusi opastejärjestelmä perustuu piktogrammien eli kuvakirjoituksen voimaan. Piktogrammien avulla sama asia voidaan kertoa paljon tehokkaammin kuin sanallisesti eikä opastekyltti vie niin paljon tilaa. Uusi järjestelmä noudattaa selkeää muotokieltä, joka kertoo mahdollisimman tunnistettavasti opasteen tarkoituksen. Piktogrammien avulla opastetaan esimerkiksi Y-rakennuksessa.

Vaasan keskussairaalassa käytettäviä piktogrammeja selityksineen:

   

Päivystys        Info

Näytteenotto  Röntgen

Näytteenotto  Röntgen


 

Ilmoittautu-    Hissi
minen 

Kanttiini  Leikkihuone

Kahvila            Leikkihuone

 

Kokoustila  Vaatesäilytys

Kokoustila      Vaatesäilytys      

WC naiset  WC miehet

WC (n)               WC (m)

WC inva  WC m/n

WC (inva)         WC (m/n)

 
Suihku  Pukutila

Suihku             Pukutilat  

 

15.2.2019 Redaktion_Toimitus