Vaasan keskussairaalan neuvonta sijaitsee pääaulassa, T-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Sairaalarakennuksissa ja piha-alueilla on useita opastauluja, jotka ohjaavat oikeaan rakennukseen.

Palveluneuvoja ja palvelupiste

Sairaalassa työskentelee palveluneuvojia, jotka auttavat potilaita liikkumisessa ja asioiden hoitamisessa sairaalassa. Palveluneuvojan voi varata etukäteen numerosta 06 213 1315 tai 06 213 2433, tai häntä voi kysyä sairaalan neuvonnasta. Myös palvelutalojen ja vanhainkotien henkilökunta voi ottaa yhteyttä palveluneuvojaan ja sopia palvelusta potilaan puolesta.

Potilaille ja läheisille sekä kaikille sairaalan vierailijoille suunnattu palvelupiste sijaitsee Vaasan keskussairaalan päärakennuksessa A1 käytävällä. Palvelupiste on matalan kynnyksen paikka, johon ei tarvitse varata aikaa. Palvelua antavat terveydenhuollon ammattilaiset sekä potilasyhdistysten edustajat (katso kalenteri). Palvelupiste on avoinna arkisin klo 9-15. 

Palvelupiste >>

Opasteet

Vaasan keskussairaalan opastejärjestelmää on uusittu vuosien varrella, ja uusi opastejärjestelmä perustuu piktogrammien eli kuvakirjoituksen voimaan. Piktogrammien avulla sama asia voidaan kertoa paljon tehokkaammin kuin sanallisesti eikä opastekyltti vie niin paljon tilaa. Uusi järjestelmä noudattaa selkeää muotokieltä, joka kertoo mahdollisimman tunnistettavasti opasteen tarkoituksen. Piktogrammien avulla opastetaan esimerkiksi Y-rakennuksessa.

Vaasan keskussairaalassa käytettäviä piktogrammeja selityksineen:

    

Päivystys         Ilmoittautuminen
  Kanttiini

Info                     Kahvila

WC naiset  WC miehet

WC (n)               WC (m)

WC inva  WC m/n

WC (inva)         WC (m/n)

  Vaatesäilytys

Hissi                  Vaatesäilytys

Suihku  Pukutila

Suihku                Pukutilat  

Leikkihuone  Kokoustila

Leikkihuone     Kokoustila     

Näytteenotto  Röntgen

Näytteenotto       Röntgen

17.8.2017 Resursenheten