Vaasan keskussairaalan neuvonta sijaitsee pääaulassa, T-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Sairaalarakennuksissa ja piha-alueilla on useita opastauluja, jotka ohjaavat oikeaan rakennukseen.

Palveluneuvoja ja Palvelupiste

 

Sairaalassa työskentelee palveluneuvojia, jotka auttavat sinua liikkumisessa ja asioiden hoitamisessa sairaalassa. Voit varata palveluneuvojan etukäteen numerosta 06 213 1315 tai voit kysyä häntä sairaalan neuvonnasta. Myös palvelutalojen ja vanhainkotien henkilökunta voi ottaa yhteyttä palveluneuvojaan ja sopia palvelusta asiakkaan puolesta.

Potilaille ja läheisille sekä kaikille sairaalan vierailijoille suunnattu palvelupiste sijaitsee Vaasan keskussairaalan päärakennuksessa A1 käytävällä. Palvelua antavat terveydenhuollon ammattilaiset sekä potilasyhdistysten vertaistukihenkilöt. Katso Palvelupisteen kalenterista, milloin potilasyhdistysten vertaistukihenkilöt ovat tavattavissa.

 

Palvelupiste >>

Opasteet

Vaasan keskussairaalan opastejärjestelmää on uusittu vuosien varrella, ja uusi opastejärjestelmä perustuu piktogrammien eli kuvakirjoituksen voimaan. Piktogrammien avulla sama asia voidaan kertoa paljon tehokkaammin kuin sanallisesti eikä opastekyltti vie niin paljon tilaa. Uusi järjestelmä noudattaa selkeää muotokieltä, joka kertoo mahdollisimman tunnistettavasti opasteen tarkoituksen. Piktogrammien avulla opastetaan esimerkiksi Y-rakennuksessa.

Vaasan keskussairaalassa käytettäviä piktogrammeja selityksineen:

    

Päivystys         Ilmoittautuminen
  Kanttiini

Info                     Kahvila

WC naiset  WC miehet

WC (n)               WC (m)

WC inva  WC m/n

WC (inva)         WC (m/n)

  Vaatesäilytys

Hissi                  Vaatesäilytys

Suihku  Pukutila

Suihku                Pukutilat  

Leikkihuone  Kokoustila

Leikkihuone     Kokoustila     

Näytteenotto  Röntgen

Näytteenotto       Röntgen

17.9.2018 sari west