Vaasan keskussairaalan potilashotellipalvelu muuttuu 1.4.2021 alkaen. Aikaisemmin potilashotelli toimi Vaasan keskussairaalan G-talossa, joka remontoidaan nyt perusteellisesti ja tästä syystä potilashotellin toiminta lakkaa G-talossa. Jotta Vaasan keskussairaala voi tarjota myös jatkossa mahdollisuuden potilaille ja omaisille yöpyä Vaasassa sairaalassa tapahtuvan hoidon ajaksi, on Vaasan keskussairaala tehnyt sopimuksen paikallisten Hotel Vallonian ja Scandic Waskia -hotellin kanssa.

Kenelle?

Potilashotellipalvelu on mahdollista potilaalle, jonka tutkimus tai hoito Vasan keskussairaalassa vie useamman päivän tai potilas haluaa tulla Vaasaan jo hoitoa edeltävänä päivänä.

Potilas yöpyy hotellissa omalla vastuullaan ja huolehtii itse kotilääkityksestään hotelliyöpymisen ajan. Potilas järjestää itse kyydin hotellilta sairaalaan.

Maksut

Kun potilaan hoito tai vointi vaatii yöpymisen, on potilashotellipalvelu potilaalle ilmainen. Laskun maksaa silloin potilaan kotikunta. Jos potilas yöpyy potilashotellipalvelua tarjoavassa hotellissa omasta tahdostaan ilman lääkärin määräystä, maksaa potilas yöpymisestä itse. Myös omainen majoittuu hotellissa omalla kustannuksellaan.

Majoitus ja hinnat

Scandic Waskia

Osoite: Lemmenpolku 3, Vaskiluoto, Vaasa

Sopimushinnat

Majoitus tapahtuu pääsääntöisesti yhden hengen huoneessa. Potilashotellihuoneessa on lisävuodemahdollisuus potilaan läheiselle tai omaiselle. Hintaan sisältyy hotelliaamiainen, internetyhteys ja saunamahdollisuus. Aamiaisen voi saada huoneeseen tai ottaa mukaan. Hotellissa on ilmainen pysäköinti sisäänkäynnin läheisyydessä (Waskia Vaskiluodossa).
Mikäli kyseessä on potilas, jonka hoitava yksikkö on määrännyt yöpymään potilashotellissa, voi potilas halutessaan noutaa vastaanotosta 15 euron arvoisen ravintolasetelin ruokailua varten (1 seteli/yöpymisvuorokausi). Potilas voi käyttää ravintolasetelin ravintolapalveluihin tai hotellin aulan shop-valikoiman ruokatuotteisiin.

Hotel Vallonia

Osoite: Keskustie 3, Sepänkylä, Mustasaari

Sopimushinnat

Hintaan sisältyy hotelliaamiainen ja sauna- sekä kuntosalimahdollisuus. Myös ateria illalla hotellin puffetista sisältyy hintaan. Hotelli on esteetön. Hotellissa on ilmainen pysäköinti sekä ulkona että sisällä.

Huoneen varaaminen

Potilas voi valita kummassa hotellissa haluaa majoittua hotellin varaustilanteesta riippuen. Sairaalan henkilökunta hoitaa poliklinikka- ja osastopotilaiden huoneiden varaukset sairaalan vahtimestareiden kautta.

Kun potilas ja/tai omainen haluaa omasta tahdostaan yöpyä potilashotellissa, tekevät Vaasan keskussairaalan vahtimestarit huoneen varauksen. Vahtimestareiden puhelinnumero on 06 213 1110. Myös huoneen varausta koskevat muutokset tai peruutukset tehdään vahtimestareiden kautta. Vahtimestarit ovat tavoitettavissa myös sairaalan pääaulan info-pisteestä.

14.10.2021 redaktion_toimitus