Läheisten vierailut potilaan luona ovat tärkeitä.

Vierailijoiden lukumäärää olemme rajoittaneet vain synnytysosastolla ja teho-osastolla, tai jos potilaan tila on kriittinen. Kunnioitathan potilaan toiveita ja tulet vierailulle silloin, kun se sopii potilaalle itselleen: joskus potilas saattaa olla väsynyt ja haluaa levätä rauhassa. Jos olet vilustunut tai sinulla on jokin muu tarttuva sairaus, vältä sairaalaan tulemista, jotta et tartuttaisi huonokuntoisia potilaita. Epävarmoissa tapauksissa ota yhteyttä osastolle ja tiedustele vierailuaikoja ja vierailun sopivuutta.

Osastoille, joilla hoidetaan allergisia potilaita, ei saa viedä kukkia. Myös hajusteiden käyttö on näillä osastoilla kiellettyä. Varmistathan etukäteen osastolta, onko vierailijoiden sallittua tuoda potilaille kukkia.

Vuodeosastojen yleiset vierailuajat ovat joka päivä klo 14.00−15.00 ja 18.00−19.00. Joillakin osastoilla vierailuajat poikkeavat yleisistä, joten ajat on hyvä tarkistaa kyseisen osaston verkkosivuilta tai henkilökunnalta ennen vierailulle tuloa. Synnyttäneiden vuodeosastolla saavat vierailla vain isä/äidin tukihenkilö sekä vauvan sisarukset joka päivä klo 10–21.

Hoidossa olevaa potilasta koskeviin tiedusteluihin vastaa osaston henkilökunta.

Tietoja potilaan tilasta annamme ainoastaan lähiomaiselle tai henkilölle, jolle potilas on antanut luvan antaa häntä koskevia tietoja. Toivomme, että läheiset sopisivat keskenään yhden henkilön, joka hoitaa potilaan vointia koskevat tiedustelut.

19.11.2015 VKSadmin