Matkapuhelinten käyttö on sallittua suurimmassa osassa sairaalaa. Hoitolaitteet ovat kehittyneet eivätkä ne ole enää herkkiä matkapuhelinten aiheuttamille häiriöille.

Tutkimusten ja vastaanottojen aikana puhelin on kuitenkin hyvä pitää suljettuna tai äänettömänä. Osastoilla on kohteliasta ottaa muut potilaat huomioon matkapuhelinta käytettäessä.

Turvallisuussyistä matkapuhelimen käyttö on edelleen kiellettyä seuraavilla osastoilla:

• CCU eli sydänvalvonta
  • tehohoidon osasto
  • vastasyntyneiden tehohoito
  • dialyysiosasto
  • leikkaus- ja anestesiaosasto
  • heräämö.

Internetiä on mahdollista käyttää omalla tietokoneella langattoman verkon avulla. Potilaille ja vierailijoille tarkoitettu yhteys on nimeltään VCSGUEST. Yhteyden saa esiin oman tietokoneen langattoman verkkoyhteyden asetuksista.

Langaton verkko toimii pääasiassa vuodeosastoilla, pääaulassa ja kanttiinissa. Henkilökunta auttaa sinua selvittämään, onko internetin käyttö sallittua sillä osastolla, jossa olet. VCSGUEST toimii myös matkapuhelimella, mutta toimivuus riippuu jokaisen puhelinmallin asetuksista ja ominaisuuksista.

Muistathan tarkastaa tietokoneesi palomuuri- ja virustorjunta-asetukset. Vaasan keskussairaala ei vastaa asetusten oikeellisuudesta, joten käytät langatonta verkkoa omalla vastuullasi.

4.11.2015 VKSadmin