Sairaalan henkilöstö on vastuussa potilaiden oikeasta ja turvallisesta hoidosta. Terveydenhuollon ammattilaiset tekevät parhaansa, jotta tutkimukset ja hoidot toteutuvat sujuvasti ja oikealla tavalla.

Sairaala on suuri organisaatio, jossa on paljon henkilökuntaa, lukuisia toimintoja ja suuri määrä potilaita. Tästä syystä voi käydä niin, että kaikki tärkeä tieto ei tule esiin tai se ei tavoita kaikkia sitä tarvitsevia. Potilaana voit vaikuttaa siihen, että sinua koskeva tieto tavoittaa sitä tarvitsevat.

On tärkeää, että ymmärrät, miten ja miksi sinua hoidetaan ja tutkitaan, ja mitä tutkimuksissa on löytynyt. Potilaana voit tukea ammattilaisia olemalla itse mahdollisimman hyvin perillä sairautesi luonteesta.

Kysy, jos et tiedä tai ymmärrä jotakin asiaa. Näin voidaan estää keskusteluissa mahdollisesti syntyvät väärinymmärrykset. Henkilökunta vastaa mielellään kysymyksiisi.

9.12.2015 Anna Jussila