Lääkekortti.fi on Lääketietokeskuksen ja Vaasan keskussairaalan kehittämä sähköinen palvelu lääkitys- ja rokotustietojen hallintaan. Palvelussa voi ylläpitää, muokata ja tulostaa lääkitys- ja rokotustietoja.

Lääkitystietojen ylläpito sähköisesti auttaa hallitsemaan lääkitystä ja rokotustiedot pysyvät helposti päivitettävän lomakkeen avulla aina ajan tasalla. Lääkekortti.fi tukee omahoitoa ja lisää lääkehoidon turvallisuutta.

Lääkekortti.fi-sivusto on kaikille avoin palvelu verkossa, eikä vaadi erillistä kirjautumista tai käyttäjätilin muodostamista.

Parhaat tiedot lääkkeistäsi on sinulla itselläsi tai omaisellasi. Kirjoita lääkkeesi Lääkekorttiin ja pidä se aina mukana. Nopeutat hoitoasi ja autat turvallisen lääkehoidon toteutumista. Akuuttitilanteissa on vaikea muistaa yksinkertaisiakin asioita, jolloin mukana olevat lääketiedot ovat elintärkeät.

Lääkekortin voi tulostaa erilaisina versioina. Tulosteesta esimerkiksi lääkäri näkee käytössä olevat lääkkeet yhdellä silmäyksellä. Luottokortin kokoinen lääkekortti mahtuu helposti lompakkoon, jolloin tiedot kulkevat aina mukana. 

Rokotustietojen ylläpito käy helposti Lääkekortti.fi -palvelussa. Kun olet kirjannut rokotuspäivät itsellesi ylös, on sinun helpompi seurata milloin on aika ottaa uusi rokote. Näin lääkekortista näkee, milloin seuraava rokotus tulee ottaa ja ovatko rokotukset kunnossa esimerkiksi ulkomaanmatkaa varten.

Sähköisen palvelun rinnalle on tehty myös paperinen lääkekortti (pdf-tiedosto), joita on saatavilla Vaasan keskussairaalasta sekä sairaanhoitopiirin alueen terveyskeskuksista, apteekeista, potilasjärjestöistä ja muista terveydenhuollon toimipisteistä.

14.3.2016 laatu