OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.

OLKA koordinoi sairaalan vapaaehtoistoimintaa. Kaikki OLKAn vapaaehtoiset on valmennettu tehtäväänsä ja he ovat sitoutuneet vaitioloon. Vapaaehtoiset toimivat potilaan seurana ja tukena eivätkä puutu potilaan hoitoon. Vapaaehtoiset eivät korvaa henkilökunnan työtä. Vapaaehtoiset tuovat iloa, tukea ja toivoa sairaalan arkeen. ​

Katso lyhyt video OLKA-toiminnasta.

OLKA-palvelutarjotin

Hae vapaaehtoiseksi

Sairaalavapaaehtoisen valmennus

  • Seuraava valmennus järjestetään keväällä 2020

 

Hae vertaistukijaksi

Vertaistuki on kokemusten jakamista toisen saman kokeneen kanssa. Vertaistukija on selviytynyt sairaudesta tai sopeutunut elämään sen kanssa ja haluaa tukea muita sairastuneita. Myös sairastuneen läheinen (esim. puoliso, vanhempi) voi toimia vertaistukijana.

Vertaistukivalmennus suomeksi järjestetään tammikuussa 2020 tiistaisin klo 16.30 - 20.00 neljänä iltana 7.1.,14.1., 21.1. ja 28.1.  

Hakemus Toivo-vertaistukivalmennukseen

 

Palaute vapaaehtoisvuoron jälkeen

Vapaaehtoisen palaute

 

Teemapävän varaus ja palaute

Teemapäivän varaus

Teemapäivän palaute

 

Anna meille palautetta

Palaute OLKAn toiminnasta

Sisältösivu

Potilaille ja läheisille

27.6.2019Redaktion_Toimitus

Älä jää yksin - tukea on tarjolla. OLKA-pisteistä löytyy tietoa potilasyhdistyksistä sekä esitteitä ja lehtiä. Potilasyhdistykset esittelevät OLKA-pisteessä...

Lue koko artikkeli
12.12.2019 OLKA