Älä jää yksin - tukea on tarjolla.

OLKA-pisteistä löytyy tietoa potilasyhdistyksistä sekä esitteitä ja lehtiä. Potilasyhdistykset esittelevät OLKA-pisteessä toimintaansa.

Vapaaehtoiset sairaalassa

Sairaalassa toimii vapaaehtoisia vertaistukijoina, juttukavereina, aula-avustajina ja leikkikavereina. Vapaaehtoisen tunnistat vihreästä liivistä.

Miten sinä voit saada vertaistukea?

Vertaistuki on kokemukseen perustuvaa tukea. Vertaistukija on saman kokenut vapaaehtoinen, joka on saanut tehtävään valmennuksen ja on sitoutunut vaitioloon.

Vertaistuki auttaa sopeutumista sairauteen ja oman hoidon hallintaan. Sairastunut tai läheinen voi saada tietoa ja toivoa tulevaisuuteen.

Sairaalassa ollessasi sinä voit saada vertaistukea ottamalla yhteyttä OLKAan. Voit myös etsiä potilasyhdistysten tarjoamaa vertaistukea Vertaistalosta.

Toivo-vertaistukisovellus 

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen.

Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen, jota käydään viesteillä tai puheluilla.

Toivo-sovellus on käyttäjille maksuton eikä se myöskään vaadi rekisteröitymistä: vertaistuen hakijat käyttävät palvelussa haluamaansa nimimerkkiä. Nimimerkin turvin apua on helppo hakea varsinkin niissä tilanteissa, jotka tuen hakija kokee erityisen arkaluontoisiksi. Sovelluksen kautta vertaistukea on saatavilla myös silloin, kun palveluita on vaikea saavuttaa tai fyysiset etäisyydet saman kokeneisiin ovat pitkiä.

Toivo-vertaistukisovellus on ladattavissa sovelluskaupasta ja se toimii myös tietokoneen selaimella osoitteessa https://app.mesensei.com/Toivo

 

Ilona-hahmoToivo-hahmo

25.5.2022 OLKA