Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede on lääketieteen erikoisala, joka tutkii ja mittaa elimistön toimintoja ja niiden häiriöitä uusimman lääketieteellisen teknologian avulla.

Kliinisellä fysiologialla tehdään tutkimuksia, joissa mitataan sydämen ja keuhkojen toimintaa. Teemme verenpaineen ja EKG:n pitkäaikaisrekisteröintejä sekä ruoansulatuskanavan toiminnan mittauksia.

Isotooppilääketieteessä radioaktiivisia aineita, kuten teknetium-99m:ää ja jodi-123:a, käytetään tutkimustarkoituksiin. Tutkimuksessa käytettävä radioaktiivinen lääkeaine ruiskutetaan verenkiertoon, annetaan suun kautta tai potilas hengittää sitä aerosolina. Aineenvaihdunnan kautta radioaktiivinen aine hakeutuu tutkittavaan elimeen. Radioaktiivisuuden kertymistä tutkittavaan elimeen ja ihmisen kehoon voidaan seurata gammakameralla käyttäen eri kuvausmenetelmiä. Osastollamme annetaan myös eri isotooppihoitoja.

Näin löydät meille

Kliininen fysiologia sijaitsee S-talossa, ensimmäisessä kerroksessa (S1:ssä).

Isotooppilääketiede sijaitsee U-talossa, 0-kerroksessa (U0:ssa). Kun tulet sisään rakennukseen, kävele rappuset alas tai ota hissi.

Näin saat hoitoa meillä

Osastolle tullaan poliklinikan tai osaston antamalla lähetteellä. Kutsukirje lähetetään sinulle kotiin. Kutsukirjeessä on kerrottu tutkimus ja sen ajankohta sekä mahdolliset esivalmisteluohjeet, esim. lääketauko.

Meistä

Meillä työskentelee laboratoriohoitajia, röntgenhoitajia ja sairaanhoitajia. Työryhmäämme kuuluu myös lääkäri, fyysikko ja sihteeri.

Yhteystiedot

Sijainti
S1 & U0
Avoinna
Arkisin klo 7.00-15.00
Kanslia
06 213 2551
3.7.2020 Isotopen