Laboratoriossa otamme näytteitä lähetteiden perusteella ja teemme niistä lääkärin pyytämät tutkimukset. Näytteenottopaikkoja  on useita, joista voit valita sinulle sopivimman.

Vaasan keskussairaalan näytteenotto

Vaasan keskussairaalan näytteenotto sijaitsee rakennuksen B ensimmäisessä kerroksessa, pääovesta oikealle. Voit itse varata ajan näytteenottoon Vihdan kautta.

Näytteenottoon valmistautumista tai itse otettavia näytteitä varten on netissä myös ohjeita.

Käytössäsi on lisäksi puhelinpalvelu sekä ajanvaraus näytteenottoon liittyviä kysymyksiä varten, numerossa 06  213 1626, arkisin kello 7-15.

Laboratoriotulokset

Näytteiden tutkiminen tapahtuu pääasiassa Vaasan keskussairaalan laboratoriossa, B-rakennuksen toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Erityistutkimuksia varten joudumme lähettämään näytteitä myös muihin laboratorioihin, jolloin vastauksen saaminen voi kestää pidempään. Lääkärisi saa kuitenkin sähköisesti kaikki laboratoriotulokset heti, kun ne valmistuvat. Lääkärisi on vastuussa tulosten kertomisesta sinulle. Laboratoriosta ei koskaan anneta tuloksia potilaalle, vaan ne annetaan aina tilaavasta yksiköstä.

Meidän hoitohenkilöstö

Henkilökuntamme koostuu monista eri ammattilaisista vaikkakin kohtaat lähinnä näytteenottajiamme. Pyrimme kaikki osaltamme tuottamaan sujuvaa ja hyödyllistä palvelua sinulle. Kerro siis meille, missä onnistuimme ja mitä voisimme vielä kehittää.

 

Varaa aika Vihdasta

Näytteenottopaikat

Uutinen

Muutoksia laboratorion ajanvaraukseen

19.3.2021redaktion_toimitus

Nykyisestä Nettilab-järjestelmästä voi varata aikoja tutkimuksiin, jotka tehdään viimeistään 30.4. Näytteenottoajat 3.5. eteenpäin ovat varattavissa sähköisesti osoitteessa fimlab.fi/ajanvaraus tai puhelimitse 06 2131 626 arkisin klo 7–15.

Lue koko artikkeli

Yhteystiedot

Sijainti
B1
Avoinna
Arkisin klo 7.00-15.00
Näytteenotto VKS sekä aluelaboratoriot
06 213 1626
fimlab.vihta.com
22.7.2021 Klinisk kemi