Laboratoriossa otamme näytteitä lähetteiden perusteella ja teemme niistä lääkärin pyytämät tutkimukset. Näytteenottopaikkoja  on useita, joista voit valita sinulle sopivimman. Vaasan keskussairaalan näytteenotto sijaitsee rakennuksen B ensimmäisessä kerroksessa, pääovesta oikealle. Näytteenottoajan voit itse varata Nettilabrasta . Näytteenottoon valmistautumista tai itse otettavia näytteitä varten on netissä myös ohjeita. Käytössäsi on lisäksi puhelinpalvelu sekä ajanvaraus näytteenottoon liittyviä kysymyksiä varten, numerossa 06  213 1626, arkisin kello 7-15.

Näytteiden tutkiminen tapahtuu pääasiassa Vaasan keskussairaalan laboratoriossa, B-rakennuksen toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Erityistutkimuksia varten joudumme lähettämään näytteitä myös muihin laboratorioihin, jolloin vastauksen saaminen voi kestää pidempään. Lääkärisi saa kuitenkin sähköisesti kaikki laboratoriotulokset heti, kun ne valmistuvat. Lääkärisi on vastuussa tulosten kertomisesta sinulle.

Henkilökuntamme koostuu monista eri ammattilaisista vaikkakin kohtaat lähinnä näytteenottajiamme. Pyrimme kaikki osaltamme tuottamaan sujuvaa ja hyödyllistä palvelua sinulle. Kerro siis meille, missä onnistuimme ja mitä voisimme vielä kehittää.

Varaa aika Nettilabista >>

Näytteenottopaikat >>

Yhteystieto

Koordinoiva osastonhoitaja Sari Kärki

06 213 2510

21.11.2016 VKSadmin