Onneksi olkoon perheenlisäyksestä!

Hoidamme ennenaikaisesti syntyneitä ja vastasyntyneitä, jotka tarvitsevat tarkkailua ja tehostettua hoitoa. Perhekeskeinen toimintamalli ohjaa toimintaamme, jolloin vanhemmat ovat aktiivinen osa vauvan päivittäistä hoivaa. Hoitovastuu on kuitenkin henkilökunnalla

Perhekeskeinen hoito

Vanhempia kannustetaan olemaan osastolla, osallistumaan hoitoon vauvan voinnin mukaan sekä lääkärinkiertoon ja päätöksentekoon. Vanhempien ja vauvan yhteiset hetket ovat merkityksellisiä. Jos vauvan vointi ei salli sylittelyä, on läheisyys silti tärkeää esimerkiksi käsikapalolla.

Kannustamme ja ohjaamme mielellämme vanhempia imetyksessä ja vauvan hoitoon liittyvissä asioissa. Jokaisella vauvalla on oma yksilöllinen ravinto-ohjelmansa. Rintaruokinnan tukena voidaan käyttää tarvittaessa lisämaitoa ja nenämahaletkua. Työskentelemme WHO:n ohjelman "Vastasyntyneiden tehovalvonnan 10 askelta onnistuneeseen imetykseen" mukaan.

Ainakin toinen vanhemmista, mahdollisuuksien mukaan molemmat, voivat yöpyä vauvansa luona osastolla. Käytännön järjestelyistä sovitaan erikseen henkilökunnan kanssa. Kun äiti on osastolla hän saa ateriansa sairaalan keittiöstä. Isä voi ruokailla sairaalan henkilökunnan ruokasalissa (ruokalippuja saa ostaa kanttiinista) tai hakea evästä kanttiinista tai lähikaupasta. Osastolla on ruokailutila, jossa vanhemmat voivat säilyttää ja syödä omia eväitään.

Hygienia osastolla

Vauvat ovat hyvin infektioherkkiä, joten osastolla ei saa olla flunssaisena tai muuten sairaana. Muistathan pestä ja desinfioida kätesi aina saapuessasi osastolle. Hyvä käsihygienia on ensisijaisen tärkeää.
Päällysvaatteet jätetään osaston aulaan niille varatuille paikoille.

Henkilökunta

Osastolla työskentelee lääkäreitä, hoitohenkilökuntaa, psykologi, osastonsihteeri sekä laitoshuoltajia.
Lisäksi vauvan hoitoon voivat osallistua muiden erikoisalojen asiantuntijoita ja ajoittain osastolla on myös terveydenhuollon opiskelijoita.
Henkilökunta tukee kaikissa vauvan hoitoon ja sairaalan käytäntöihin liittyvissä asioissa.

Kotiutuminen

Vauvoille tehdään perhelähtöiset kotiutumissuunnitelmat. Vauvan kotiutumisen suunnittelu aloitetaan lähes heti vauvan saavuttua osastolle. Lasten kotisairaala on tukena kotiutumisen jälkeen tarpeen mukaan.

Sijainti

Osastomme sijaitsee A-rakennuksen kahdeksannessa kerroksessa.

 

 Vastasyntyneiden tehovalvonta -esite 2016

Maitokeittiö

Yhteystiedot

Sijainti
A8
Kanslia
06 213 1965
Maitokeittiö
06 213 1969
Arkisin klo 9.00-12.00
Yhteystieto

Koordinoiva osastonhoitaja Jaana Ahola

06 213 1940

Yhteystieto

Apulaisosastonhoitaja Maija Lahtinen

06 213 1972

13.10.2021 Lastenosasto 3