Onneksi olkoon perheenlisäyksestä!

Hoidamme ennenaikaisesti syntyneitä ja vastasyntyneitä, jotka tarvitsevat tarkkailua ja tehostettua hoitoa. Perhekeskeinen toimintamalli ohjaa toimintaamme, jolloin vanhemmat ovat aktiivinen osa vauvan päivittäistä hoivaa. Hoitovastuu on kuitenkin henkilökunnalla

Perhekeskeinen hoito

Vanhempia kannustetaan olemaan osastolla, osallistumaan hoitoon vauvan voinnin mukaan sekä lääkärinkiertoon ja päätöksentekoon. Vanhempien ja vauvan yhteiset hetket ovat merkityksellisiä. Jos vauvan vointi ei salli sylittelyä, on läheisyys silti tärkeää esimerkiksi käsikapalolla.

Kannustamme ja ohjaamme mielellämme vanhempia imetyksessä ja vauvan hoitoon liittyvissä asioissa. Jokaisella vauvalla on oma yksilöllinen ravinto-ohjelmansa. Rintaruokinnan tukena voidaan käyttää esimerkiksi lisämaitoa ja nenämahaletkua.

Ainakin toinen vanhemmista, mahdollisuuksien mukaan molemmat, voivat yöpyä vauvansa luona osastolla. Käytännön järjestelyistä sovitaan erikseen henkilökunnan kanssa. Äiti, joka on vuorokauden ympäri osastolla, saa ateriansa sairaalan keittiöstä. Isä voi ruokailla sairaalan henkilökunnan ruokasalissa (ruokalippuja saa ostaa kanttiinista). Osastolla on myös ruokailutila, jossa vanhemmat voivat säilyttää ja syödä omia eväitään.

Hygienia osastolla

Vauvat ovat hyvin infektioherkkiä, joten osastolla ei saa olla flunssaisena tai muuten sairaana. Muistathan pestä ja desinfioida kätesi aina saapuessasi osastolle. Hyvä käsihygienia on ensisijaisen tärkeää.
Päällysvaatteet jätetään osaston aulaan niille varatuille paikoille.

Henkilökunta

Osastolla työskentelee lääkäreitä, hoitohenkilökuntaa, psykologi, osastonsihteeri sekä laitoshuoltajia.
Lisäksi vauvan hoitoon voivat osallistua muiden erikoisalojen asiantuntijoita ja ajoittain osastolla on myös terveydenhuollon opiskelijoita.
Henkilökunta tukee kaikissa vauvan hoitoon ja sairaalan käytäntöihin liittyvissä asioissa.

Kotiutuminen

Vauvoille tehdään perhelähtöiset kotiutumissuunnitelmat. Vauvan kotiutumisen suunnittelu aloitetaan lähes heti vauvan saavuttua osastolle.

Sijainti

Osastomme sijaitsee A-rakennuksen kahdeksannessa kerroksessa.

 

 Vastasyntyneiden tehovalvonta -esite 2016 >>

Maitokeittiö

Yhteystiedot

Sijainti
A8
Avoinna
Kanslia / Kansli
06 213 1965
Maitokeittiö / Mjölkkök
06 213 1969
Arkisin klo 9.00-12.00 / Vardagar kl. 9.00-12.00
Yhteystieto

Koordinoiva osastonhoitaja Jaana Ahola

06 213 1940

5.12.2017 Redaktion_Toimitus