Leikkaus- ja anestesiaosastolla tehdään vuosittain n. 5000 leikkausta. Leikkauksista noin puolet on päivystysleikkauksia.

Leikkaus- ja anestesiaosastolla on 10 leikkaussalia ja 13-paikkainen heräämö. Kiireellisiä leikkauksia varten on vähintään yksi leikkaustiimi paikalla vuorokauden ympäri. Leikkaustiimiin kuuluvat kirurgi, anestesialääkäri, anestesiahoitaja, instrumentoiva hoitaja ja valvova hoitaja.

Hoito

Suunniteltuihin toimenpiteisiin potilaat saapuvat leikkauspäivän aamuna sairaalan preoperatiiviselle poliklinikalle (Leiko). Tällä hetkellä jopa 95 % suunnitelluista leikkauspotilaista tulee meille tätä kautta. Täältä potilas saatetaan leikkausosastolle, yleensä kävellen. Leikkauksen jälkeen potilas toipuu heräämössä muutaman tunnin – jopa yön yli. Heräämöstä potilas siirretään oman erikoisalan vuodeosastolle, jossa hänelle on paikka varattuna.

Henkilökunta

Osastollamme työskentelevät anestesialääkärit, kirurgit, erikoissairaanhoitajat, lääkintävahtimestarit, perushoitaja, sihteerit, välinehuoltajat ja laitosapulaiset.

Sijainti

Löydät meidät F-rakennuksen toisesta kerroksesta.

 

Leikkaus- ja anestesiaosasto kuvina >>

 

Yhteystiedot

Sijainti
F2
Avoinna
Kanslia / Kansli
06 213 1411
Kanslia / Kansli
06 213 1412
Fax
06 213 1418
31.5.2018 T3 2